ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μεταγραφή «ΜΠΑΜ» για μία από τις καλύτερες Κύπριες ποδοσφαιρίστριες – Το άξιζε και… ΚΕΡΔΙΣΕ το όνειρο της (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Μεταγραφή «ΜΠΑΜ» για μία από τις καλύτερες Κύπριες ποδοσφαιρίστριες – Το άξιζε και… ΚΕΡΔΙΣΕ το όνειρο της (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Είναι μία από τις Κύπριες παίκτριες που εδώ και χρόνια είναι μέσα στις καλύτερες ποδοσφαιρίστριες του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Η Χριστιάνα Σολωμού ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την Πάφια, όπου οι αρετές που έδειξε εκεί… τράβηξαν το μάτι της Απόλλων Ladies, ομάδα που την ένταξε στο δυναμικό της για χρόνια.  Εκεί η Σολωμού ανέβασε και άλλες ποδοσφαιρικές στροφές παίρνοντας και πολύτιμες εμπειρίες τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών.

Αποφασίζοντας να πάει Αμερική για σπουδές, το 2013 με υποτροφία, είχε αγωνιστεί σε ομάδα εκεί (CCSU Women’s Soccer), αλλά για διάφορους τότε λόγους αποφάσισε να επιστρέψει στην Κύπρο και στην ομάδα της Απόλλων Ladies.

Βέβαια, στάθηκε και άτυχη, με την επέμβαση που έκανε σε δύο διαφορετικές περιόδους στους χιαστούς, αλλά έτριξε τα δόντια, πείσμωσε και πήρε μεταγραφή στη Barcelona FA Women.

Για αρκετά χρόνια η Χριστιάνα Σολωμού ψηφίστηκε ως η καλύτερη Κύπρια ποδοσφαιρίστρια.

Πιστεύοντας στις δυνατότητες της, στις ικανότητες της, στα πολλά… καντάρια μπάλα που γνωρίζει ως γυναίκα, είχε όνειρο κάποτε να πάρει μεταγραφή στο εξωτερικό, σε μία Ευρωπαϊκή ομάδα που συχνά, αν όχι κάθε χρόνο, αγωνίζεται και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτή η μεταγραφή ήρθε.  Πήγε για δοκιμαστικά στη Σπάρτα Πράγας, όπου από την πρώτη κιόλας προπόνηση εντυπωσίασε την τεχνική ηγεσία της Τσέχικης ομάδας, όπου άναψε το πράσινο φως για απόκτηση της.  Με ελευθέρα μεταγραφή η Σολωμού είναι από το πρωί της Κυριακής (18-08-2019) και επίσημα παίκτρια της Σπάρτα Πράγας.  Το πρωτάθλημα στην Τσεχία ξεκινάει σήμερα, ενώ η ομάδα συμμετέχει και στους 32 του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών.

Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα για μία από τις καλύτερες Κύπριες ποδοσφαιρίστριες, που σίγουρα ουδείς και πόσο δε η ίδια και το περιβάλλον της δεν θέλουν να εμφανιστούν ξανά προβλήματα τραυματισμών, αλλά να λάμψει για τα καλά το άστρο της στα γήπεδα της Τσεχίας και της Ευρώπης γενικότερα… Κάθε καλό Χριστιάνα!!!

Η ανακοίνωση από την Τσέχικη ομάδα με την ίδια να δηλώνει «Είμαι ευγνώμων που με εμπιστεύεται η Σπάρτα.  Ανυπομονώ για τη νέα σεζόν.  Η Σπάρτα έχει πολλές ποιοτικές παίκτριες και πιστεύω θα συνεχίσω να βελτιωνόμαστε»!

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top