ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Γενεύη ο ΓΔ του ΥΠΕΞ για έκθεση Κύπρου για Ανθρώπινα Δικαιώματα

Στη Γενεύη ο ΓΔ του ΥΠΕΞ για έκθεση Κύπρου για Ανθρώπινα Δικαιώματα

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Ανδρέας Κακουρής βρίσκεται στη Γενεύη, όπου την Τρίτη θα παρουσιάσει, ως Επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας, την Έκθεση της Κύπρου για την Οικουμενική Περιοδική Ανασκόπηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Universal Periodic Review - UPR).

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η Οικουμενική Περιοδική Ανασκόπηση αφορά σε έναν μηχανισμό του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΣΑΔ) και στο πλαίσιό του όλα τα κράτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υποβάλλουν ανά 4 ή 5 χρόνια εθνική έκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Βάσει της υφιστάμενης πρακτικής, η έκθεση καταγράφει την πρόοδο υλοποίησης των συστάσεων που δέχθηκε το υπό αξιολόγηση κράτος κατά την προηγουμένη παρουσίαση της έκθεσης.

Κατά την παραμονή του στη Γενεύη, ο κ. Κακουρής θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την Αναπληρώτρια Ύπατη Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Nada Al Nashif και την Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Mirjana Spoljaric Egger.

Ο κ. Κακουρής επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top