ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιξαν οι κάλπες για εκλογή νέου Δημάρχου Αμμοχώστου

Άνοιξαν οι κάλπες για εκλογή νέου Δημάρχου Αμμοχώστου

Άνοιξαν στις επτά το πρωί της Κυριακής 25/8 οι κάλπες για τις εκλογές που διεξάγονται σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο, για ανάδειξη νέου Δημάρχου Αμμοχώστου μετά τον θάνατο του Αλέξη Γαλανού.

 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ΄Εφορος Αναπληρωματικής Εκλογής, Έφορος Αμμοχώστου Γεώργιος Χρυσαφίνης «οι κάλπες άνοιξαν κανονικά σε όλα τα εκλογικά κέντρα  και οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα με μία ώρα διακοπή από τις 12 μέχρι τη μία το μεσημέρι».
 
Οι εγγεγραμμένοι εκλογείς ανέρχονται στις 31,589. Στην επαρχία Λεμεσού βρίσκονται οι πιο πολλοί ψηφοφόροι που ανέρχονται γύρω στους 12,500, στην επαρχία Λάρνακας γύρω στις 10 χιλιάδες, στην Λευκωσία είναι 4,500, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου 3,500 ενώ στην επαρχία Πάφου υπάρχουν 1,200 εκλογείς.
 
Θα λειτουργήσουν συνολικά 44 εκλογικά κέντρα, δηλαδή 4 στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, 7 στη Λευκωσία, 13 στη Λάρνακα, 19 στη Λεμεσό και 1 στην Πάφο. Φέτος θα λειτουργήσουν δέκα εκλογικά κέντρα λιγότερα σε σύγκριση με αυτά που λειτούργησαν στις δημοτικές εκλογές του 2016.
 
Το αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθεί γύρω στις 20.00 ενώ η ανακήρυξη του νέου δημάρχου θα γίνει τη Δευτέρα 26/8.
  
Υπενθυμίζεται ότι για τη δημαρχία της κατεχόμενης Αμμοχώστου υποβλήθηκαν πέντε υποψηφιότητες. Συγκεκριμένα υποψηφιότητα υπέβαλε ο Λίνος Παπαγιάννης που υποστηρίζεται από το ΕΛΑΜ και τέσσερις ανεξάρτητοι υποψήφιοι οι οποίοι με αλφαβητική σειρά είναι οι Ιωάννου Σίμος, Κάρουλλας Νίκος, Λόρδος Ανδρέας και Σταυρή Γεώργιος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top