ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχολίασε τα ‘σκανδαλώδη’ δημοσιεύματα ο Πρόεδρος: «Όχι, σας παρακαλώ...»

Σχολίασε τα ‘σκανδαλώδη’ δημοσιεύματα ο Πρόεδρος: «Όχι, σας παρακαλώ...»

Γνωρίζει ποιος είναι ο συγγραφέας πίσω από το δημοσίευμα που «εμπλέκει» το πρώην δικηγορικό του γραφείο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha Κύπρου.

«Είμαι απόλυτα γνώστης του και ποιοί τις κατευθύνουν και ποιοί είναι οι συγγραφείς, δεν θέλω να πω πέραν αυτού», τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος ανέφερε πως δεν θα ήθελε να επεκταθεί, όμως είπε πως «η υπομονή έχει όρια».

«Δεν το αποδίδω σε πολιτικό κόμμα για να είμαι δίκαιος. Το πολιτικό κόμμα το ΑΚΕΛ αξιοποιεί αυτά που νομίζουν ότι με το να τα προωθήσουν μέσω μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης μπορεί να πλήξουν τον Νίκο Αναστασιάδη γιατί θεωρούν ότι τους αδίκησα, μένω μέχρι εδώ», είπε ο Πρόεδρος.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν πρόκειται για άτομα που αδικήθηκαν, είτε σε διορισμό είτε σε επαναδιορισμό, ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε «Ουδέν σχόλιο», αλλά συνέχισε πως «καλό θα ήταν να μην λέγουν και περισσότερα από ότι πρέπει και να παίρνω μηνύματα από πολιτικούς της Ελλάδος ότι σε συνομιλίες που είχαν μαζί τους, απειλούσαν ότι θα απαντήσουν».

Ερωτηθείς εάν οι αναφορές γίνονται για τον κύριο Χρίστο Στυλιανίδη, ο Πρόεδρος τόνισε πως δεν έκανε αναφορά σε κανένα όνομα ή περιστατικό.

Αναφερόμενος σε παλαιότερες υποθέσεις «Nikos Plot, Ryan Air», ο Πρόεδρος είπε πως «Όλες κάτω από την έρευνα είτε του Γενικού Ελεγκτή είτε οπωσδήποτε ερευνητικών αρχών της χώρας ή άλλως πως, που απέδειξαν ότι επρόκειτο περί μυθοπλασίας».

Ακόμη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είπε πως ποτέ δεν απείλησε ή έκανε παρέμβαση σε δημοσιογράφους, αλλά ανέφερε πως είπε ότι θα «βοηθήσουμε τον έντυπο τύπο για να προστατεύσουμε την ελευθερία του Τύπου».

Όσον αφορά τα μη-αντίδρασης του, ανέφερε πως έχουν «δικαίωμα οι δημοσιογράφοι να με κρίνουν και να με κρίνουν αυστηρότερα».

Επειδή κάποτε ανήκε σε εκείνον το γραφείο, «δεν πρέπει να δυσφημείται το δικηγορικό γιατί θέλουν να πλήξουν τον Νίκο Αναστασιάδη» ανέφερε ο Πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Άλλο οι συναντήσεις με τον γγ του ΟΗΕ και άλλο ο ουσιαστικός διάλογος» - VIDEO

Πέραν τούτου για τις «υπόνοιες» πως κάποιοι θέλουν να φύγει ο Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ από την Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος τόνισε πως όταν τερματιστεί η θητεία του, θα τερματιστεί και η παρουσία του.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του Προέδρου, ο Ανδρέας Κημήτρης ανέφερε πως περπατούσε χωρίς την πατερίτσα, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αναφέρει πως «μέχρι χθες κύκλοι έλεγαν άλλα».

«Άρχισα να εγκαταλείπω το δεκανίκι είναι μια εγχείρηση μετά από ένα ατύχημα», είπε ο Πρόεδρος.

«Για να καθησυχάσω και κάποιους γιατρούς που έγραφαν χωρίς να έχουν δει ακτινογραφίες ή CT scan κτλ. Δεν πάσχω από οστεοπόρωση, δεν πάσχω από οστεοαρθρίτιδα. Είμαι υγιέστατος και συνεπώς να είναι ήσυχοι όσοι ανησυχούν, δεν ελπίζω να υπάρχουν εκείνοι που προσδοκούν. Ελπίζω πως δεν δυο εβδομάδες θα είμαι στην προτέρα κατάσταση», κατέληξε ο Πρόεδρος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top