Πρόδρομος Προδρόμου: «Επωφελής για όλους η ανάπτυξη και όχι για συγκεκριμένες κατηγορίες»

Πρόδρομος Προδρόμου: «Επωφελής για όλους η ανάπτυξη και όχι για συγκεκριμένες κατηγορίες»

Η αναπτυξιακή πορεία που ακολουθεί η οικονομία μας τα τελευταία χρόνια έχει άμεσα ευεργετικά αποτελέσματα σε ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου με αφορμή τα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι το ποσοστό κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού υποχώρησε στα προς τις οικονομικής κρίσης επίπεδα.

Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού που αυξανόταν διαρκώς μεταξύ 2008 και 2013, φτάνοντας σε επίπεδο 27-28% στην περίοδο 2012-16, έχει τώρα μειωθεί αισθητά το 2018, σε 23,9%, και έχει φτάσει στο επίπεδο πριν την οικονομική κρίση. Ανάλογη πτωτική πορεία σημειώνει και ο δείκτης σχετικής φτώχειας.

 «Τα επίσημα στοιχεία σχετικά με τους δείκτες κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού που δημοσιοποίησε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία δείχνουν ότι η αναπτυξιακή πορεία που ακολουθεί η οικονομία μας τα τελευταία χρόνια έχει άμεσα ευεργετικά αποτελέσματα σε ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Προδρόμου.

Σύμφωνα με τον  Εκπρόσωπο, ο δείκτης κατανομής του εισοδήματος (Gini) σημειώνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια συνεχή βελτίωση και έχει επίσης καταλήξει το 2018 στα προ της κρίσης δεδομένα.

 «Η βελτίωση αυτή στην κατανομή του εισοδήματος δείχνει ότι η ανάπτυξη που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια είναι επωφελής για το σύνολο της κοινωνίας και όχι μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες», σημειώνει υπενθυμίζοντας ότι «οι επιδόσεις της κυπριακής οικονομίας, όπως καταγράφονται στα τελευταία στοιχεία, κάνουν τους κοινωνικούς δείκτες παρόμοιους με ό,τι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων και αυξημένων διπλωματικών διεργασιών, η Κυπριακή Δημοκρατία εντείνει την εξωτερική της δράση τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο ανθρωπιστικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής. Με φόντο την προγραμματισμένη συνάντηση υπό τον ΟΗΕ για το Κυπριακό, τη διαρκή δέσμευση στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την έτοιμη ανθρωπιστική αποστολή προς τη Γάζα μέσω του σχεδίου «Αμάλθεια», η Λευκωσία επιχειρεί να ενισχύσει τον διεθνή της ρόλο, προωθώντας ταυτόχρονα σταθερότητα, ειρήνη και αλληλεγγύη στην ευρύτερη περιοχή.