ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χάρης Γεωργιάδης: «Ενισχύεται σταδιακά αλλά σταθερά η κοινωνική συνοχή»

Χάρης Γεωργιάδης: «Ενισχύεται σταδιακά αλλά σταθερά η κοινωνική συνοχή»

H ανάπτυξη της οικονομίας ενισχύει σταδιακά αλλά σταθερά την κοινωνική συνοχή, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, καθώς οι δείκτες που καταγράφουν την κοινωνική ανισότητα και τον κοινωνικό αποκλεισμό επέστρεψαν στα επίπεδα προς της οικονομικής κρίσης.

Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, το ποσοστό του πληθυσμού που το 2017 βρισκόταν σε κίνδυνο φτώχειας μειώθηκε στο 23,9% από 25,2% το 2015, υποχωρώντας στα επίπεδα προς της οικονομικής κρίσης.

«Αυτό που επιβεβαιώνεται είναι το γεγονός ότι μέσα από την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας μας ενισχύεται σταδιακά αλλά σταθερά η κοινωνική συνοχή», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, για να προσθέσει ότι «όλοι οι δείκτες που καταγράφουν είτε την οικονομική ανισότητα είτε τον κίνδυνο φτώχιας και κοινωνικού αποκλεισμού έχουν επανέλθει σε επίπεδα προ της κρίσης και βρίσκονται κοντά ή και σε καλύτερη θέση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Τονίζοντας ότι υπάρχει περιθώριο περαιτέρω βελτίωσης, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «γι΄αυτό και στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι ακριβώς η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, μέσα από την διατήρηση της αναπτυξιακής δυναμικής, την επίτευξη συνθηκών πλήρους απασχόλησης και την λήψη μέτρων που θα διασφαλίζουν ότι το μέρισμα της ανάπτυξης θα φτάσει στο σύνολο των συμπολιτών μας».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top