ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρώτο δείγμα… θετικό! Οι 6 λόγοι που υπάρχει αισιοδοξία για την νέα Ομόνοια του Μπεργκ

Πρώτο δείγμα… θετικό! Οι 6 λόγοι που υπάρχει αισιοδοξία για την νέα Ομόνοια του Μπεργκ

Το ξεκίνημα της Ομόνοιας στον φετινό μαραθώνιο σκόρπισε χαμόγελα στο στρατόπεδο του τριφυλλιού αλλά και τον πράσινο λαό. Οι λόγοι που υπάρχει αισιοδοξία για την δύσκολη συνέχεια!

Γράφει ο Ανδρέας Χρίστου

Υπάρχει βέβαια πολύς δρόμος ακόμη και βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο όμως το πρώτο δείγμα της Ομόνοιας του Μπεργκ είναι θετικό. Και για αυτό το λόγο ο κόσμος της Ομόνοιας εμφανίζεται αισιόδοξος για την συνέχεια. Μια συνέχεια που ναι μεν είναι δύσκολη (ΑΕΚ εκτός, Απόλλων εντός, Πάφος εκτός και Ανόρθωση εντός) όμως θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την φετινή πορεία της Ομόνοιας.

Πάμε όμως να δούμε ποια ήταν τα στοιχεία που ξεχώρισαν από τα δύο πρώτα παιχνίδια της Ομόνοιας. Οι πράσινοι άρχισαν την σεζόν με δύο νίκες απέναντι σε Δόξα στο Μακάρειο και Νέα Σαλαμίνα στο ΓΣΠ φανερώνοντας αρκετά από τα στοιχεία που θέλει να βλέπει ο Νορβηγός κόουτς των τριφυλλοφόρων.

Ο ενθουσιασμός ναι μεν είναι εν μέρει δικαιολογημένος όμως ο Μπεργκ και οι υπόλοιποι στο πράσινο στρατόπεδο γνωρίζουν πως απλά η Ομόνοια έκανε το καθήκον της στα δύο πρώτα παιχνίδια. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο… Δύο νίκες με Δόξα και Σαλαμίνα δεν σε βάζουν σε τροχιά πρωταθλητισμού όμως αν μη τι άλλο μπορούμε να βγάλουμε κάποια πρώτα συμπεράσματα (και αυτά με αρκετή δόση ρίσκου).

1 – Υπάρχει αγωνιστικό… πλάνο

Ίσως να ακούγεται κάπως παράξενο όμως τα προηγούμενα χρόνια στην Ομόνοια είδαν αρκετά τα μάτια των φίλων της ομάδας. Παίκτες αμφιβόλου ποιότητας, χωρίς αγωνιστικό προσανατολισμό στο γήπεδο με αποτέλεσμα να βλέπεις 11 πράσινες φανέλες να… τριγυρίζουν στο γήπεδο.

Φέτος το πρώτο (μικρό) δείγμα είναι θετικό. Συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία με την ομάδα της Λευκωσίας να στηρίζεται στην ταχύτητα της στα φτερά και να παρουσιάζει παράλληλα παιχνίδι κατοχής και από πίσω αλλά και από τον άξονα. Βέβαια μετά από δύο παιχνίδια το δείγμα δεν είναι τεράστιο αλλά ούτε και αξιόπιστο όμως καταγράφουμε τις πρώτες εντυπώσεις.

2 – Η… επιστροφή του Ματ

Δύο ματς, δύο γκολ και ο καλός Ματ Ντάρμπισαιαρ δείχνει να επιστρέφει. Μετά την περσινή κακή χρονιά (πέτυχε μόλις δύο γκολ) ο Άγγλος δείχνει να βρίσκει τον καλό του εαυτό, αυτό που προ διετίας είχε τρελάνει τους Ομονοιάτες.

Εξαιρετικά σημαντικό και στην προσπάθεια του Μπεργκ να αναγεννήσει την Ομόνοια να έχει έναν τέτοιο επιθετικό στα… καλά του.

3 – Η σιγουριά του Ουζόχο

Φάνηκε από τα φιλικά και… «φωνάζει» μετά τα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια. Η Ομόνοια σε δύο ενενηντάλεπτα δεν δέχθηκε γκολ με τον Φράνσις Ουζόχο κάτω από τα δοκάρια να αποτελεί δεσπόζουσα παρουσία.

Ο Νιγηριανός πορτιέρο όσες φορές χρειάστηκε ήταν θετικός και μάλιστα με εντυπωσιακές επεμβάσεις γεγονός που έλειψε από την Ομόνοια τα τελευταία χρόνια στην θέση κάτω από τα δοκάρια.

4 – Γκολ από στημένες φάσεις

Φάνηκε και από τα φιλικά, το έκανε και στα δύο πρώτα επίσημα. Η φετινή Ομόνοια έχει την δυνατότητα να απειλήσει από στημένες φάσεις. Στο πρώτο παιχνίδι ο Μποτεάκ «καθάρισε» την Δόξα σκοράροντας με απευθείας εκτέλεση φάουλ ενώ στο δεύτερο ο Ντάρμπισαϊαρ σκόραρε με το κεφάλι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκόμεθ.

Είναι και αυτό ένα σημαντικό στοιχείο για μια ομάδα που θέλει να φτάσει μακριά, ειδικά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

5 – Η προσαρμογή των νέων

Στην άμυνα οι Λούφτνερ, Λάνγκ, Λέζιακς και ο Περέϊρα (στην πρεμιέρα ήταν βασικός) έδειξαν να τα βρίσκουν από την αρχή και αφήνουν ελπίδες για το μέλλον. Ειδικά ο 25χρονος Τσέχος Λούφτνερ, ο οποίος είναι δανεικός από την Κοπεγχάγη, εμπνέει εμπιστοσύνη στα μετόπισθεν και έχει κερδίσει τον κόσμο με το καλημέρα.

Στη μεσαία γραμμή ο Βίτορ Γκόμες που αγωνίστηκε στο ματς με την Σαλαμίνα ήταν φανερό πως έχει καλή χημεία με τον Ζόρντι Γκόμεθ (όπως και ο Κούσουλος βέβαια).

Πιο μπροστά ο Ορτέγα την πρεμιέρα με την Δόξα έδειξε στοιχεία της κλάσης του όμως υστέρησε σε φυσική κατάσταση ενώ ο Τιάγκο είχε καλή παρουσία και στα δύο πρώτα παιχνίδια.

Ο Εζρά κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα είχε κάποιες εκλάμψεις όμως φαίνεται πως χρειάζεται κι άλλο χρόνο προσαρμογής ενώ ο για τον Μποτεάκ τα λόγια είναι περιττά. Καλή παρουσία και γκολ με Δόξα, MVP και ασίστ με Νέα Σαλαμίνα.

Δείτε επίσης: ΓΟΗΤΕΥΣΕ τους Ομονοιάτες – Η στιγμή που ΟΛΟ το ΓΣΠ σηκώθηκε στο πόδι! (ΒΙΝΤΕΟ)

6 – Η διαχείριση στο δεύτερο ημίχρονο

Και στα δύο πρώτα παιχνίδια η Ομόνοια του Χένινγκ Μπεργκ μπήκε φουριόζα και επιβλήθηκε του αντιπάλου της με αποτέλεσμα να προηγηθεί νωρίς.

Αυτό που έκανε όμως ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι η προσπάθεια του Μπεργκ να διαχειριστεί τα παιχνίδι όταν βρέθηκε μπροστά στο γκολ με 2-0. Με την Δόξα δυσκολεύτηκε σε κάποια σημεία ενώ με την Νέα Σαλαμίνα η διαχείριση που έκανε ήταν ακόμη καλύτερη.

Ένα στοιχείο που σίγουρα θα το χρειαστεί το τριφύλλι όταν θα παίξει με τους άλλους ανταγωνιστές για την εξάδα και η πίεση θα είναι μεγαλύτερη. Εάν καταφέρει και βρει την φόρμουλα να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις στο αμυντικό κομμάτι, τότε θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα.

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top