ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχέδιο «ΕΣΤΙΑ»: Οι συνετοί δανειολήπτες στο ίδιο καλάθι με τους κακοπληρωτές – «Δεν είναι εφικτό ή θεμιτό ένα νέο σχέδιο»

Σχέδιο «ΕΣΤΙΑ»: Οι συνετοί δανειολήπτες στο ίδιο καλάθι με τους κακοπληρωτές – «Δεν είναι εφικτό ή θεμιτό ένα νέο σχέδιο»

Οι πληροφορίες που ήθελαν την κυβέρνηση να εξετάζει σχέδιο υπέρ των συνεπών δανειοληπτών, δεν υφίστανται.

Του Μιχάλη Μενελάου

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τα όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, στο πλαίσιο συνεδρίας της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή οικονομικών ενημερώθηκε από τον υπουργό οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη για το σχέδιο «ΕΣΤΙΑ», τις προθέσεις και τον προγραμματισμό της κυβέρνησης για την εκπόνηση σχετικού σχεδίου για τα πρόσωπα που δεν δύναται να ενταχθούν στο Σχέδιο ΕΣΤΙΑ, καθώς και για τους συνεπείς δανειολήπτες.

Συμβατική υποχρέωση των Τραπεζών, βάσει το ΕΣΤΙΑ, πως θα γίνεται αναστολή των εκποιήσεων όλων όσοι υποβάλλουν αίτηση στο σχέδιο.

Κατά τη διάρκεια του 2019 έγιναν σκέψεις για δεύτερο σχέδιο που να αφορά συνετούς δανειολήπτες. Όμως ο υπουργός αναφέρει πως δεν είναι σίγουρος εάν είναι εφικτό ή θεμιτό.

Ακόμη, πρέπει να έχουμε υπόψιν πως είναι τα με τα χρήματα των φορολογουμένων που χρηματοδοτούνται αυτά τα σχέδια. Επιπλέον υπάρχουν σχέδια του Υπουργείου Εργασίας που βρίσκονται σε εφαρμογή και εξέλιξη για περιπτώσεις που πληρούν τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. πχ ενοικίου.

Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων βρίσκονται στο μισό (μέσος όρος) σε σχέση με το που βρίσκονταν πριν μερικά χρόνια. Από το 5,5% που ήταν, τώρα βρίσκονται στο 2,8%, σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top