ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΣΕΜ: 'Δεν ξεκινάει με καλούς οιωνούς η σχολική χρονιά'

ΠΣΕΜ: 'Δεν ξεκινάει με καλούς οιωνούς η σχολική χρονιά'

Η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) σε ανακοίνωση της, ευχόμενη καλή και παραγωγική σχολική χρονιά σε μαθητές και καθηγητές, αναφέρει ότι η σχολική χρονιά δυστυχώς δεν ξεκινάει με καλούς οιωνούς λόγω του κάκιστου προγραμματισμού και των χειρισμών του Υπουργείου Παιδείας στα θέματα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Το πρώτο φλέγον ζήτημα που έχει να αντιμετωπίσει το μαθητικό κίνημα και ολόκληρος ο εκπαιδευτικός κόσμος, αναφέρεται, είναι η εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο και του νέου σχεδίου αξιολόγησής του μαθητή.

«Μετά και την παρουσίαση των χρονοδιαγραμμάτων και του προγραμματισμού των εξετάσεων ανά τετράμηνο είμαστε πιο βέβαιοι από ποτέ για την ορθότητα και την σταθερότητα της θέσης μας. Επαναλαμβάνουμε πως δεν πρόκειται να δεχτούμε την επιβολή αυτού του εγκληματικού μέτρου και την θυματοποίηση των μαθητών. Θα σταθούμε μέχρι τέλους ενάντια στην εφαρμογή του μέτρου αυτού, ένα μέτρο που θα μετατρέψει τα σχολεία μας σε εξεταστικά κέντρα, θα ακυρώσει την έννοια της ολόπλευρης μόρφωσης, θα δημιουργήσει ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για μαθητές και καθηγητές και θα επιβάλει διδακτικούς μονόδρομους», σημειώνεται.

Εκφράζουμε την ετοιμότητα μας, αναφέρεται, για ανάληψη δυναμικών μέτρων ανά πάσα στιγμή ώστε να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο από το μέτρο των εξετάσεων ανά τετράμηνο αλλά και από τις υπόλοιπες προβληματικές παραμέτρους του σχεδίου αξιολόγησής του μαθητή.

Την έντονη διαφωνία της, εκφράζει η ΠΣΕΜ και για την εισαγωγή ιδιωτικών φρουρών αλλά και με την ανέγερση ψηλών περιφράξεων στα σχολεία. «Οι εικόνες που αντικρίσαμε κατά την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς παραπέμπανε σε φυλακές ψηλής ασφάλειας και όχι σε δημόσια σχολεία. Η θέση του μαθητικού κινήματος επί του συγκεκριμένου παραμένει σταθερή. Οι περιφράξεις και οι φρουροί ασφάλειας όχι μόνο δεν επιλύουν το θέμα της νεανικής παραβατικότητας αλλά το εντείνουν και το μεταφέρουν απλά εκτός σχολείου. Ήρθε η ώρα οι ιθύνοντες του Υπουργείου να αντιληφθούν πως η παραβατικότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με σωστή και ανθρωποκεντρική παιδεία και όχι με καταστολή, να αντιληφθούν πως έχουν να κάνουν με μαθητές και όχι με τρομοκράτες», προστίθεται.

Στο θέμα της στολής, η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι «μας λυπεί το ότι ενώ η δημόσια παιδεία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει να ασχολείται κυριολεκτικά με τρίχες επιβάλλοντας ένα κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία μας όσο αφορά τον τομέα της στολής. Εν έτη 2019 θα έπρεπε να χαλαρώνουμε συνεχώς τα πλαίσια στολής και εμφάνισης και όχι να προσπαθούν ορισμένοι να τα καταστήσουν πιο αυστηρά. Ως ΠΣΕΜ παραμένουμε σταθεροί στην θέση μας για συνεχή χαλάρωση της στολής μέχρι να φτάσουμε στην οριστική της κατάργηση».

Σε σχέση με το περιστατικό που έλαβε χώρο στο Λύκειο Απ. Βαρνάβα, η ΠΣΕΜ το καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο, «την απροκάλυπτα ρατσιστική συμπεριφορά που επέδειξε ο συγκεκριμένος διευθυντής στην συμμαθήτρια μας και δηλώνουμε ότι τέτοια περιστατικά πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά».

Η ΠΣΕΜ εκφράζει την ανησυχία της για τις διάφορες ελλείψεις αλλά και προβλήματα, μικρά και μεγάλα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία. Ξεκαθαρίζει πως το μαθητικό κίνημα πρέπει είναι έτοιμο έτσι ώστε με συλλογικούς αγώνες να προστατέψει κατακτήσεις, να αντικρούσει μέτρα που θα πλήξουν το δημόσιο σχολείο και να διορθώσει όσα πιο πολλά μπορεί στον χώρο της Παιδείας.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top