ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Σε τραγικές συνθήκες ζει γυναίκα με δύο ανήλικα παιδιά- Ορφανή από μητέρα ψάχνει «σανίδα σωτηρίας» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Σε τραγικές συνθήκες ζει γυναίκα με δύο ανήλικα παιδιά- Ορφανή από μητέρα ψάχνει «σανίδα σωτηρίας» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κύπρος, η χώρα της ανάπτυξης και της ευημερίας. Η χώρα που βγήκε από την οικονομική κρίση σε χρόνο ρεκορ. Αυτό είναι το αφήγημα που τόσους μήνες οι Κυβερνώντες προσπαθούν να μας περάσουν και να μας πείσουν ότι έρχονται καλύτερες μέρες για την Κύπρο. Μόνο που οι εικόνες και τα περιστατικά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τους διαψεύδουν πανηγυρικά.

Του Στέλιου Στυλιανού

Άλλη μια ιστορία ("success story") έρχεται στο προσκήνιο, αφού μια γυναίκα με δύο ανήλικα παιδιά, ζει σε άθλιες συνθήκες, σε ένα σπίτι ετοιμόρροπο και με πολλά προβλήματα στη Λευκωσία.

Πρόκειται για την 35χρονη Σοφία, ορφανή από μητέρα από τα τρία της χρόνια, που μέχρι πριν από μερικούς μήνες διέμενε σε διαμέρισμα. Ο ιδιοκτήτης ωστόσο της οικίας θέλησε να το πουλήσει με αποτέλεσμα η 35χρονη και τα δύο ανήλικα παιδιά της να βρεθούν στο «δρόμο».

Συγγενικό πρόσωπο της μητέρας, της πρόσφερε στέγη στο σπίτι που θα δείτε και βρίσκεται στην περιοχή της Λακατάμιας, ωστόσο οι συνθήκες είναι πολύ άσχημες. Σπασμένα παράθυρα, τουαλέτα και κουζίνα έξω από το σπίτι, ενώ ο χώρος είναι τόσο μικρός που τα υπάρχοντα της οικογένειας βρίσκονται αραδιασμένα σε κάθε γωνιά της μικρής μουχλιασμένης οικίας (αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι).

Η 35χρονη είναι χωρισμένη από το σύζυγό της με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, ηλικίας σήμερα 4 και 2 ετών. Δεν λαμβάνει κανένα επίδομα (βρίσκεται στη διαδικασία της υποβολής αιτήσεων), ενώ από τον Ιούλιο είναι χωρίς δουλειά.

Η Σοφία απηύθυνε έκκληση για βοήθεια στο Κίνημα ΕνΈργω με τον εκπρόσωπο της Κίνησης Λευτέρη Γεωργίου να ενημερώνει σχετικά το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς ωστόσο όπως μας ανέφερε να λάβει ακόμα οποιαδήποτε απάντηση.

Η περίπτωση της 35χρονης χρίζει άμεσης προσοχής από τους αρμοδίους, καθώς σε λίγο διάστημα έρχονται οι βροχές και η μητέρα φοβάται ότι το σπίτι θα αντιμετωπίζει νέα προβλήματα.

Σύμφωνα με τον Λευτέρη Γεωργίου τα περιστατικά που φτάνουν πλέον στην Κίνηση είναι καθημερινά ενώ ακόμα και πριν λίγο (Τρίτη 10/9 – 19:00) άντρας ενημέρωσε ότι είναι άστεγος και ζει σε υπό ανέγερση κτήριο στην περιοχή Εναερίου στη Λεμεσού. Όπως δήλωσε ο κύριος Γεωργίου αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, δεν θα είναι μακριά η μέρα που θα θρηνήσουμε κι άλλα θύματα της αδιαφορίας και ανεπάρκειας των κρατικών υπηρεσιών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top