ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ντέρμπι που ανατρέπει κάθε… λογική

Το ντέρμπι που ανατρέπει κάθε… λογική

Κάθε φορά που τίθενται αντιμέτωπες Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, τα «φώτα» του ποδοσφαιρικού πλανήτη βρίσκονται πάνω από αυτό το παιχνίδι.

Για όση ώρα διαρκεί το ματς, οποιαδήποτε άλλη αθλητική (και όχι μόνο) δραστηριότητα «παγώνει», με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στους αστέρες των δύο ομάδων.

Το τελευταίο clasico μας χάρισε μοναδικές στιγμές, όπως κάθε αγώνας ανάμεσα στη παρέα του Μέσι και του Ρονάλντο. Ένα ρεσιτάλ ποδοσφαιρικής «μαγείας», δύσκολο να βρεις αντάξιο του σε οποιαδήποτε άκρη του κόσμου. Ποδόσφαιρο υψηλού επίπεδου από ποδοσφαιριστές που είναι ικανοί να ανατρέψουν κάθε λογική μέσα στις γραμμές του γηπέδου. Ακόμη και την λογική του οπαδού. Σαφώς και αρκετοί υποστηρίζουν τη μία ή την άλλη ομάδα, υπάρχουν όμως στιγμές που το θέαμα είναι τόσο χορταστικό, που νικάει το ποδόσφαιρο και η λογική να απολαύσεις την κάθε στιγμή, το κάθε δευτερόλεπτο αυτού του αγώνα.

Η ένταση, το πάθος, οι εμπνεύσεις και ο εκατομμύρια κόσμος που βάζει μέχρι και… ξυπνητήρι για να μην χάσει λεπτό. Για όσους τυχερούς μάλιστα βρεθούν στο γήπεδο, η εμπειρία είναι μοναδική.

Είναι αυτά τα βράδια που χρειαζόμαστε όλοι μας για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, για να ζήσουμε έντονες ποδοσφαιρικές στιγμές και για να κατανοήσουμε το μεγαλείο της στρογγυλής θεάς. Βεβαίως, μέσα στον αγωνιστικό χώρο παίζονται εκατομμύρια και η δική μας ευχαρίστηση, για τους ποδοσφαιριστές είναι ένας αγώνας δίχως αύριο. Υπάρχει ωστόσο μια κοινή γραμμή, αυτή που συνδέει τους πρωταγωνιστές (που είναι οι ποδοσφαιριστές) με τους φίλαθλους (που είμαστε όλοι εμείς). Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, στο φινάλε θα ρίξουμε ένα χαμόγελο γιατί το clasico μας έδωσε απίστευτες στιγμές ποδοσφαίρου. Δεν είναι απλά το ντέρμπι της Primera Division ή ένα ντέρμπι σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είναι ο τρόπος με τον οποίο «μαγνητίζει» τους πάντες, που το καθιστά μοναδικό στο είδος του.

Στέλιος Δημοσθένους

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βηρυτό

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top