ΛΑΡΝΑΚΑ- ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΙΑ: Ανακοινώθηκε η ποινή στον Σεϊφ Μουστάφα- Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες

ΛΑΡΝΑΚΑ- ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΙΑ: Ανακοινώθηκε η ποινή στον Σεϊφ Μουστάφα- Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε αιγυπτιακό δικαστήριο στον Αιγύπτιο Σεϊφ Ελντίν Μουσταφά, ο οποίος είχε διαπράξει τον Μάρτιο του 2016 αεροπειρατεία σε βάρος αεροσκάφους της EgyptAir που είχε προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας.


Ο Μουσταφά είχε παραδοθεί τον Αύγουστο του 2018 από τις κυπριακές στις αιγυπτιακές αρχές. Σύμφωνα με δικαστική πηγή στην Αίγυπτο,οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο Αιγύπτιος περιλάμβαναν τη χρήση εκφοβισμού και απειλών για την κατάληψη αεροπλάνου και την απαγωγή των επιβατών του για τρομοκρατικούς σκοπούς.

Ο Μουσταφά έχει το δικαίωμα να εφεσιβάλει την απόφαση εντός 60 ημερών.

Στο αεροσκάφος που είχε καταλάβει ο Μουσταφά και το οποίο εκτελούσε την εσωτερική πτήση Αλεξάνδριας-Καϊρου επέβαιναν 72 επιβάτες.

Ο αεροπειρατής έθεσε το αεροσκάφος υπό τον έλεγχό του όταν έδειξε  στο προσωπικό του αεροσκάφους μια ζώνη, στην οποία φαινόταν πως υπήρχαν καλώδια, και ένα τηλεχειριστήριο.

Τελικά παραδόθηκε στις κυπριακές αρχές αφού άφησε ελεύθερους τους επιβάτες και το προσωπικό.

Η Πλήρης Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου είχε απορρίψει την έφεση που είχε καταχωρήσει κατά της απόφασης του πρωτόδικου Δικαστηρίου για έκδοση του στην Αίγυπτο ώστε να δικαστεί σε σχέση με τη διενέργεια της αεροπειρατείας.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μάριος Καρογιάν στο «T» : «Η ΔΗΠΑ θα έχει ουσιαστική παρουσία στη νέα βουλή»-« Είμαι εδώ, ενεργός και αποφασισμένος»

Μάριος Καρογιάν στο «T» : «Η ΔΗΠΑ θα έχει ουσιαστική παρουσία στη νέα βουλή»-« Είμαι εδώ, ενεργός και αποφασισμένος»

Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν, εμφανίζεται αισιόδοξος και βέβαιος ότι το κόμμα του θα εξασφαλίσει παρουσία στη νέα Βουλή, παρά τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, που παραχώρησε στο Themaonline, ο κ. Καρογιάν, κάνει λόγο για «κρυφή ψήφο» της ΔΗΠΑ, αμφισβητεί την ικανότητα των δημοσκοπήσεων να αποτυπώσουν την πραγματική βούληση των πολιτών και υποστηρίζει ότι η παράταξή του, διαθέτει μια «ήρεμη σιωπηρή δύναμη» που θα εκφραστεί στην κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE