ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: «Θέλουμε επανέναρξη διαλόγου για λύση του Κυπριακού στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας»

Αβέρωφ: «Θέλουμε επανέναρξη διαλόγου για λύση του Κυπριακού στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας»

Θέλουμε την επίλυση του Κυπριακού και να ξαναρχίσει ο διάλογος για λύση του Κυπριακού πάνω στη συμφωνημένη βάση που δεν είναι άλλη από τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, δήλωσε την Τετάρτη (25/9) ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις στο Ζύγι και κληθείς να σχολιάσει αναφορές του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προς τον Κύπριο ομόλογο του Νίκο Χριστοδουλίδη για λύση συνομοσπονδίας στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «θα μείνω μακριά από αυτή τη συζήτηση. Αυτές τις μέρες γίνεται μια προσπάθεια εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη με τις επαφές του αλλά και με τη συνάντηση που θα έχει με τον ΓΓ του ΟΗΕ για να σπάσουμε το αδιέξοδο για να επαναρχίσει ο διάλογος».

Πρόσθεσε ότι «μετά από 45 χρόνια κατοχής αυτό το αδιέξοδο είναι εις βάρος της δικής μας πλευράς» και κάλεσε όλους να περιμένουν σημειώνοντας πως «έχουμε μέρες και για την αντιπολίτευση και για όλους να σχολιάζουν και να κάνουν κριτικές. Ας αφήσουμε να τελειώσει η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και οι επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν θα τελειώσουν οι μέρες, μήνες, βδομάδες, ώρες για την αντιπολίτευση, για όλους και για μας τους κυβερνώντες».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ακόμα ότι πρέπει «μετά από 45 χρόνια να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι δεν κερδίζουμε στην διεθνή σκηνή με το να κρατούμε όλοι ένα μικρόφωνο και να προσπαθούμε να καταγράψουμε πόντους για εσωτερική κατανάλωση. Αυτά δεν μετρούν, τις πλείστες φορές οι πόντοι που καταγράφουμε είτε ως κυβερνήσεις, είτε ως αντιπολίτευση, είτε ως κυβερνώντα κόμματα στρέφονται ενάντια στην εθνική μας υπόθεση».

Μην νομίζουμε συνέχισε ο κ. Νεοφύτου ότι «οι ξένοι δεν παρακολουθούν τις όλες συμπεριφορές μας. Αν κάτι πρέπει να βγαίνει από την Κύπρο, ολότητα και ενότητα όλων, κυβέρνησης και όλου του πολιτικού κόσμου αλλά και της κοινωνίας, είναι ότι θέλουμε την επίλυση του Κυπριακού, θέλουμε να ξαναρχίσει ο διάλογος πάνω στη συμφωνημένη βάση που δεν είναι άλλη από τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (24/4) στην επαρχία Πάφου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top