ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ – ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΕΩΝΙΔΗ: Ενώπιον του Κακουργιοδικείου οι κατηγορούμενοι

ΛΕΜΕΣΟΣ – ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΕΩΝΙΔΗ: Ενώπιον του Κακουργιοδικείου οι κατηγορούμενοι

Οι Γεωργιανοί ύποπτοι ηλικίας 32, 34, 30 και 29 ετών, αναμένεται να οδηγηθούν εκ νέου στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, για απευθείας δίκη σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του 47χρονου Λεωνίδης στην Λεμεσό.

Οι τέσσερις ύποπτοι είχαν συλληφθεί το καλοκαίρι του 2018 στα κατεχόμενα και παραδόθηκαν την περασμένη Πέμπτη (13/6), από τα Η.Ε, στην Αστυνομία της Δημοκρατίας, με τους τρεις να θεωρούνται ως οι εκτελεστές του Λεωνίδη, ενώ ο τέταρτος, ως το πρόσωπο που τους βοήθησε στις διακινήσεις τους και στη διαφυγή τους στα κατεχόμενα.

Συγκεκριμένα, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, φόνου εκ προμελέτης, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β’, παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογράφησης διαβατηρίου, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, πλαστοπροσωπίας και συνέργειας μετά τη διάπραξη κακουργήματος.

Οι τρεις πρώτοι θεωρούνται ως οι εκτελεστές του Λεωνίδη, ενώ ο τέταρτος, ως το πρόσωπο που τους βοήθησε στις διακινήσεις τους και στη διαφυγή τους στα κατεχόμενα, όπου είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί το καλοκαίρι του 2018. Μάλιστα ο ένας εκ των τεσσάρων είναι καταχωρημένος στα αρχεία της Interpol ως άκρος επικίνδυνος. 

Υπενθυμίζεται πως το θύμα είχε δεχθεί αριθμό πυροβολισμών ενώ βρισκόταν σε ξύλινο κιόσκι εστιατορίου με δυο ακόμη πρόσωπα και σύμφωνα με τα στοιχεία που εξασφάλισε η Αστυνομία, πίσω από τη δολοφονία φαίνεται να κρύβεται παράνομη εγκληματική οργάνωση στη Ρωσία, με την οποία το θύμα ήρθε σε αντιπαράθεση.

Για την ίδια υπόθεση εξακολουθούν να καταζητούνται πέντε ακόμη πρόσωπα, δυο Ρώσοι 30 και 29 ετών και τρεις Γεωργιανοί, ένας 49χρονος και δυο 37χρονοι. Υπάρχει πιθανότητα οι τέσσερείς κατηγορούμενοι να αντιμετωπίσουν πολύ μεγάλη ποινή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top