ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η SAP και η UNICEF συνεργάζονται για να προσφέρουν στους νέους

Η SAP και η UNICEF συνεργάζονται για να προσφέρουν στους νέους

Η SAP και η UNICEF συνεργάζονται για να προσφέρουν στους νέους, που θα αποτελέσουν το εργατικό δυναμικό του αύριο, τις κατάλληλες δεξιότητες

Η SAP και η UNICEF ανακοίνωσαν πρόσφατα τη νέα παγκόσμια συνεργασία τους, με την οποία θα προσφέρουν ποιοτική εκπαίδευση, κατάρτιση και επαγγελματικές δεξιότητες σε νέους που βρίσκονται σε λιγότερο ευνοημένες κοινότητες ανά τον κόσμο, με στόχο να τους προετοιμάσουν για την αγορά εργασίας και να τους βοηθήσουν να γίνουν ενεργοί πολίτες.


Όπως ανακοινώθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε κατά την 74η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, η τριετής συνεργασία θα φέρει σε επαφή τις επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις για τη δημιουργία μοντέλων βιώσιμης εκπαίδευσης. Η συνεργασία θα επικεντρωθεί σε πρωτοβουλίες για την ένταξη των νέων στο εργατικό δυναμικό, με στόχο να συνδράμει στην ευημερία τους αλλά και να συνεισφέρει με ικανούς νέους επαγγελματίες που θα στελεχώσουν τις επιχειρήσεις του αύριο.


Η συνεργασία θα επιδιώξει την ανάπτυξη ενός τυποποιημένου εθνικού προγράμματος σπουδών, προγραμμάτων ετοιμότητας εργατικού δυναμικού και διεξοδικής έρευνας για την καλύτερη ενημέρωση και σύνδεση του ιδιωτικού τομέα με τα ταλέντα του μέλλοντος.
Περισσότεροι από ένας στους πέντε νέους σήμερα δεν εργάζονται, ούτε σπουδάζουν ή εκπαιδεύονται. Επίσης, ακόμα περισσότεροι νέοι δεν μαθαίνουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για την αναζήτηση ποιοτικών θέσεων εργασίας, καθώς η σημερινή ταχέως μεταβαλλόμενη οικονομία επιτάσσει εξειδικευμένες δεξιότητες.


«Για τους νέους, η πορεία προς ένα επιτυχημένο μέλλον περνά μέσα από μια ποιοτική εκπαίδευση που τους εξοπλίζει με τις δεξιότητες που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν στο σημερινό εργατικό δυναμικό», δήλωσε ο Henrietta Fore, Executive Director, UNICEF. «Οι νέοι είναι μερικοί από τους καλύτερους δημιουργούς και στοχαστές του κόσμου. Είμαστε ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε με τη SAP για να αξιοποιήσουμε την ενέργεια και τις ιδέες των νέων και να τους βοηθήσουμε να συνεισφέρουν στις οικονομίες και τις κοινωνίες τους».


Μέχρι το 2030, οι επιχειρήσεις και οι κοινότητες σε όλο τον κόσμο πρέπει να είναι έτοιμες να ενσωματώσουν με βιώσιμο τρόπο 2 δισεκατομμύρια νέους στο εργατικό δυναμικό.


Η συνεργασία θα βοηθήσει τους νέους σε όλη την Αφρική, την Ασία και την Ευρώπη, με τις αρχικές προσπάθειες να επικεντρώνονται στην Ινδία, την Τουρκία και το Βιετνάμ. Η συνεργασία αποτελεί μέρος της Generation Unlimited, της παγκόσμιας συμμαχίας που εργάζεται για να προετοιμάσει τους νέους να γίνουν αφοσιωμένοι και παραγωγικοί πολίτες. Η Generation Unlimited, η οποία ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, συγκαλεί δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις από πολλούς τομείς, ώστε να συνδράμουν στην εκπαίδευση και την απασχόληση της νεολαίας, ενώ στελεχώνεται σε αυτήν την προσπάθεια από πολλούς νέους ανθρώπους.
«Οι άνθρωποι ανησυχούν για το χάσμα ευκαιριών σε αυτή τη νέα οικονομία», δήλωσε ο CEO της SAP Bill McDermott. «Οι επιχειρήσεις πρέπει να λάβουν ουσιαστικά μέτρα για την αναβάθμιση του σημερινού αλλά και του αυριανού εργατικού δυναμικού, ανεξάρτητα από την ηλικία τους ή τον τόπο κατοικίας τους. Μαζί με τη UNICEF, θα αυξήσουμε τη συνεργασία με τον δημόσιο τομέα και θα επικεντρωθούμε στο βέλτιστο δυνατό πρόγραμμα σπουδών για την προετοιμασία των εργαζομένων του μέλλοντος. Αυτό είναι ένα ακόμα παράδειγμα πως κάνουμε το σωστό τόσο για την κοινωνία όσο και για τις επιχειρήσεις- και αυτά τα δύο βρίσκονται σε τέλεια αρμονία.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top