ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σύλληψη Ε/κ καταζητούμενου στο Heathrow -Για 5 χρόνια τον έψαχναν οι Αστυνομικές Αρχές της ΚΔ

Σύλληψη Ε/κ καταζητούμενου στο Heathrow -Για 5 χρόνια τον έψαχναν οι Αστυνομικές Αρχές της ΚΔ

Συνελήφθη στις 3 Σεπτεμβρίου, 2019 στο Ηνωμένο Βασίλειο, βάσει Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης που εκκρεμούσε εναντίον του από τις 11 Μαΐου, 2016, 43χρονος από την επαρχία Λεμεσού, για υπόθεση κλοπής από αντιπρόσωπο.


Συγκεκριμένα, στις 31 Μαρτίου, 2014 είχε καταγγελθεί στην Αστυνομία από ιδιοκτήτη χρυσοχοείου στη Λεμεσό ότι, ο συγκεκριμένος 43χρονος είχε μεταβεί στις 15 Μαρτίου, 2014 στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταφέροντας χρυσό σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, συνολικού βάρους 9 κιλών αξίας €200,000 περίπου, όπως έπραττε για λογαριασμό του παραπονούμενου και σε άλλες περιπτώσεις.


Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 43χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε στον παραπονούμενο ότι, ενώ περπατούσε σε δρόμο στο Ηνωμένο Βασίλειο κατευθυνόμενος προς το ξενοδοχείο όπου θα διέμενε, έπεσε θύμα κλοπής από άγνωστο του πρόσωπο και του έκλεψε τον προαναφερόμενο χρυσό.

Στις 17 Μαρτίου, 2014 ο παραπονούμενος και ο 43χρονος μετέβησαν μαζί στο Ηνωμένο Βασίλειο με σκοπό να καταγγείλουν την υπόθεση στις Αγγλικές Αρχές. Με την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο 43χρονος αναχώρησε μόνος του και έκτοτε δεν επικοινώνησε ξανά με τον παραπονούμενο.

Σύμφωνα με εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε συνεργασία με τη Europol, είχε προκύψει ότι η μαρτυρία του 43χρονου ότι είχε πέσει θύμα κλοπής, δεν ευσταθούσε. Επίσης, προέκυψε μαρτυρία που έφερε τον 43χρονο να είχε πωλήσει μέρους του χρυσού ύψους €96,000 σε Αγγλική εταιρεία.


Εναντίον του 43χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης στις 31 Μαρτίου, 2014 και έκτοτε καταζητείτο. Στις 11/5/2016 είχε εκδοθεί εναντίον του Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης βάσει του οποίου συνελήφθη όπως αναφέρεται πιο πάνω στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Στη συνέχεια ακολουθήθηκε η διαδικασία έκδοσής του στην Κύπρο όπου παραδόθηκε χθες 3/10/2019 σε μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού που είχαν μεταβεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον συνόδευσαν στην Κύπρο.


Αυτός επανασυνελήφθη γύρω στις 8.30 χθες βράδυ βάσει του δικαστικού εντάλματος που εκκρεμούσε εναντίον του και τέθηκε υπό κράτηση.
Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top