ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Η APS Dept Servicing Cyprus διαχειρίζεται 1.250 ακίνητα αξίας 400 εκατ. ευρώ

ΚΥΠΡΟΣ: Η APS Dept Servicing Cyprus διαχειρίζεται 1.250 ακίνητα αξίας 400 εκατ. ευρώ

Στα 1.250 ανέρχεται ο αριθμός των ακινήτων, συνολικής αξίας 400 εκατομμυρίων ευρώ, που διαχειρίζεται η APS Dept Servicing Cyprus.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της APS Dept Servicing Cyprus, η Real Estate Director της APS Ελπινίκη Φραντζή δήλωσε ότι, μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιο της και διαχειριστεί άνω των 1.250 ακινήτων αξίας 400 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας ότι, από το σύνολο των ακινήτων που διαχειρίζεται η APS, ακίνητα αξίας 120 εκατ. ευρώ έχουν ήδη διατεθεί ή έχει συμφωνηθεί η πώληση τους από τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας της εταιρείας.
 
Τα στοιχεία αυτά, προσθέσε, δείχνουν και τη μεγάλη συνεισφορά της APS στον κεντρικό στόχο της Κύπρου για περιορισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
 
Ανέφερε ότι η πλειοψηφία των ακινήτων που διαχειρίζεται η APS θεωρούνται μεσαίας ή χαμηλής αξίας, ενώ αναμένεται ότι ο αριθμός των ακινήτων που θα ενταχθούν στο σύστημα της εταιρείας θα διπλασιαστεί τους επόμενους 9 μήνες.
 
Αναφερόμενη στο προφίλ των αγοραστών ακινήτων από την APS, η κ. Φραντζή, επισημαίνει ότι η πλειοψηφία των αγοραστών στρέφεται κυρίως σε οικιστικές μονάδες και μετά ακολουθούν οι εμπορικές.
 
Ειδικότερα, ανέφερε ότι τα διαμερίσματα βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των Κυπρίων αγοραστών, ενώ τα παραθαλάσσια ακίνητα παρουσιάζουν ψηλό ενδιαφέρον με αυξανόμενη ή σταθερή τιμή.
 
Είπε ακόμη ότι οι κύριοι αγοραστές είναι είτε Κύπριοι, είτε ξένοι επενδυτές κυρίως από τρίτες χώρες και πρόσθεσε ότι οι Κύπριοι αγοραστές προτιμούν μικρότερες οικιστικές μονάδες ή ακίνητα στο κέντρο των πόλεων, ενώ οι μεγαλύτεροι επενδυτές δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον για εμπορικές και τουριστικές μονάδες, κυρίως στις παράλιες περιοχές.
 
Αναφερόμενη στους τρόπους λειτουργίας της APS, η κ. Φραντζή, σύμφωνα με ανακοίνωση της APS Dept Servicing Cyprus, είπε ότι η εταιρεία για να εξασφαλίσει και να διαθέσει τα ακίνητα ακολουθεί ένα ευρύ και ολοκληρωμένο φάσμα ενεργειών που διασφαλίζει τη διαφάνεια και ευελιξία της όλης διαδικασίας.
 
Ανέφερε ότι η ανάκτηση των ακινήτων επιτυγχάνεται είτε μέσω αμοιβαία αποδεκτών μεθόδων, όπως είναι η συναινετική ανταλλαγή δανείου – ακινήτου, είτε μέσω της νομικής οδού (άσκηση δικαιώματος κατάσχεσης από υποθήκη).
 
Πρόσθεσε ότι η APS, που διαχειρίζεται τα ακίνητα της Ελληνικής Τράπεζας και μέρος του χαρτοφυλακίου της Τράπεζας Κύπρου, τηρεί και εφαρμόζει όλες τις νόμιμες διαδικασίες μέχρι την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των ακινήτων στους πελάτες.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top