ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στα τελικά με εννιάρα το Βέλγιο (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ)

Στα τελικά με εννιάρα το Βέλγιο (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ)

Συναρπαστική ήταν η πρώτη ημέρα της εβδομάδας για τα προκριματικά του Euro 2020. Το Βέλγιο έγινε η πρώτη εθνική ομάδα που σφράγισε το εισιτήριο για την τελική φάση.

Συνέτριψε με 9-0 το Σάν Μαρίνο κι έκλεισε ήδη θέση. Η Ρωσία συνέτριψε με 4-0 τη Σκωτία και θα περιμένει τα επόμενα ματς για να σφραγίσει την πρόκριση. Η Ολλανδία έμεινε πίσω στο σκορ, φλέρταρε με την αποτυχία, αλλά έκανε την ανατροπή.

Πήρε τη νίκη κι έπιασε στην κορυφή τις Γερμανία και Βόρεια Ιρλανδία. Αναλυτικά τι έγινε σε κάθε όμιλο.

9ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Το Βέλγιο υποδέχθηκε την ουραγό του ομίλου εθνική ομάδα του Σαν Μαρίνο, πανηγύρισε την εύκολη νίκη που χρειαζόταν και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στην τελική φάση του Euro 2020. Οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ στο 28ο λεπτό με τον Εντέν Αζάρ να τροφοδοτεί τον Ρομελού Λουκακού και τον επιθετικό της Ίντερ με προσποίηση και εξαιρετικό τελείωμα με το δεξί να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει παρά τρία λεπτά στις Βρυξέλλες. Ο Λουκακού στο 31ο λεπτό έδωσε την ασίστ. Στόπαρε την μπάλα στην περιοχή, την έστρωσε στον Σαντλί κι αυτός έκανε το 2-0. Το τρίτο γκολ μπορεί να το πέτυχε παίκτης του Σαν Μαρίνο (Μπρόλι), αλλά ήταν αυτογκόλ. Μπήκε στο 35ο λεπτό ύστερα από σέντρα του Μέρτενς.

Ο Λουκακού πρόλαβε να πετύχει και δεύτερο γκολ, το τέταρτο της ομάδας του στο 41ο λεπτό. Πιο όμορφο από το πρώτο, καθώς υποδέχθηκε την μπάλα αριστερά εντός περιοχής, με ντρίμπλα άνοιξε την μπάλα και με εξαιρετικό πλασέ ανάγκασε τον Μπενεντετίνι να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα της εστίας του.

Το πέμπτο γκολ ήλθε στο 42′ από τον Τόμπι Αλντερβάιρελντ, ενώ το πρώτο ημίχρονο επιφύλαξε και έκτο γκολ!Ο Γιαν Τίλεμανς στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου με τρομερό φαλτσαριστό σουτ ύστερα από το γύρισμα του Αζάρ από δεξιά.

Οι Βέλγοι κατέβασαν ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά πέτυχαν και έβδομο γκολ. Ο Μπεντεκέ, ο οποίος αντικατέστησε τον Λουκακού στο 76′, βρήκε δίχτυα τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Το 8-0 πέτυχε ο Βερσχέρεν με εκτέλεση πέναλτι στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ το τελικό σκορ (9-0) διαμόρφωσε ο Καστάν στο 90ό λεπτό.

Η Ρωσία υποδέχθηκε τη Σκωτία στη Μόσχα και στο πρώτο ημίχρονο κόλλησε στο 0-0. Στο δεύτερο όμως ξεμπούκωσε και έφθασε σε άνετη νίκη με 3-0. Ο Αρτέμ Τζιούμπα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων.

Ο φορ της Ζενίτ άνοιξε το σκορ στο 57ο λεπτό με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γκολόβιν – ο Οζντόεβ με τρομερό σουτ εκτός περιοχής με το δεξί στο 60′ μεσολάβησε για το 2-0 – ενώ στο 70ό με κλασικό σεντεροφορίσιο γκολ έκανε το 3-0. Στο 84ο λεπτό ήταν η σειρά του να δώσει ασίστ στον Γκολόβιν για να διαμορφώσει αυτός το τελικό σκορ της νίκης (4-0).

Μπορεί να μην εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκριση, αλλά θα το κάνει σε μία από τις επόμενες αγωνιστικές καθώς είναι πρακτικά αδύνατο να καλυφθεί η διαφορά.

Στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση του ομίλου, η Κύπρος βρέθηκε πίσω στο Καζακστάν αλλά έφθασε στην ανατροπή και τη νίκη χάρη σε γκολ των Σωτηρίου και Ιωάννου, το δεύτερο από ασίστ του επικείμενου μεταγραφικού αποκτήματος του Ολυμπιακού, Ιωάννη Κωστή.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Βέλγιο – Σαν Μαρίνο 9-0 (28′, 41′ Λουκακού, 31′ Σαντλί, 35′ Μπρόλι, 43′ Αλντερβάιρελντ, 45+1′ Τίλεμανς, 79′ Μπεντεκέ, 84′ πεν. Βερσχέρεν, 90′ Καστάν)

Ρωσία – Σκωτία 4-0 (57′, 70′, 84′ Τζιούμπα, 60′ Οζντόεβ, 84′ Γκολόβιν)

Καζακστάν – Κύπρος 1-2 (34′ Γερλάνοβ / 73′ Σωτηρίου, 84′ Ιωάννου)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (7 ΑΓΩΝΕΣ)
1.ΒΕΛΓΙΟ 21
2.ΡΩΣΙΑ 18
3.ΚΥΠΡΟΣ 10
4.ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ 7
5.ΣΚΩΤΙΑ 6
6.ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ 0
Πηγή: www.sport24.gr
Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top