ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Βουλή ψήφισε συμπληρωματικό προϋπολογισμό €7.105.000 για Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η Βουλή ψήφισε συμπληρωματικό προϋπολογισμό €7.105.000 για Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα σε νόμο τον Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό €7.105.000 του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών προς την Ολομέλεια της Βουλής από το ποσό των €7.105.000, ποσό ύψους €3.875.800 θα προέλθει από πρόσθετη κρατική χορηγία για την κάλυψη των απαιτούμενων δαπανών για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του πανεπιστημίου και τα υπόλοιπα από έσοδα εκτός κρατικής χορηγίας.

Με βάση τα στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής, οι πρόσθετες πιστώσεις στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό προορίζονται για την κάλυψη των ακόλουθων δαπανών:

Κυβερνητική χορηγία ύψους €3.875.800 για την κάλυψη των απαιτούμενων δαπανών, όπως αυτές ορίζονται στον πρώτο πίνακα του συμπληρωματικού προϋπολογισμού, για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του πανεπιστημίου. Χρηματοδότηση διαρθρωτικών προγραμμάτων και σχεδίων: €392.700.

Έργα και σχέδια συγχρηματοδοτούμενα από κοινοτικούς πόρους (BIOBANK - Biobanking and the Cyprus Human Genome Project - Θεσμική Χρηματοδότηση): €474.300

Ερευνητικά προγράμματα: €391.000.

Χρήση από το αποθεματικό εσόδων: €1.971.200.  

Στη έκθεση αναφέρεται ότι οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Κύπρου δήλωσαν στην Επιτροπή Οικονομικών ότι επείγει ιδιαίτερα η έγκριση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού, για να καταστεί δυνατή η έναρξη και έγκαιρη λειτουργία του προγράμματος BIOBANK και η αγορά εντός των απαιτούμενων χρονοδιαγραμμάτων του μηχανογραφικού, ηλεκτρονικού και άλλου εξοπλισμού για τις ανάγκες των τμημάτων και εργαστηρίων του Πανεπιστημίου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top