ΦΙΛΟΖΩΟΙ

Την επόμενη φορά άστε τον σκύλο να βρωμίσει κύριοι του Δημαρχείου και μετά να τον θάψετε!

Την επόμενη φορά άστε τον σκύλο να βρωμίσει κύριοι του Δημαρχείου και μετά να τον θάψετε!

Έχουμε ανεχτεί πάρα πολλά σε σχέση με την κακοποίηση ζώων, αλλά αυτό ξεπερνά την φιλοζωία, καθώς θέτει σε κίνδυνο και τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου,  το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης Χρυσοχούς δεν τηρεί τη νομοθεσίας σε σχέση με την ευημερία των ζώων που διατηρούνται στο δημοτικό κυνοκομείο της περιοχής.

Συγκεκριμένα το Κόμμα για τα Ζώα καταγγέλλει ότι περιήλθε στην αντίληψη του, ύστερα και από ενημέρωση από την Ομάδα Πρωτοβουλίας και Παρακολούθησης του Κόμματος  (Περιοχή Πόλης Χρυσοχούς), πως στο καταφύγιο κράτησης αδέσποτων σκύλων του Δήμου, υπήρχε σκύλος ο οποίος είχε πεθάνει και αφέθηκε  μέσα στο χώρο κράτησης, χωρίς κανένας να νοιαστεί καν να μετακινήσει το πτώμα του ζώου ή ακόμα και να διερευνήσει το γιατί ο σκύλος απεβίωσε ενώ κρατείτο στο δημοτικό κυνοκομείο.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι, ενώ οι Δήμοι και Κοινότητες έχουν διαχρονικά απαιτήσει να είναι αυτοί η αρμόδια αρχή διαχείρισης αδέσποτων σκύλων, αυτοί που σε ετήσια βάση εισπράττουν την φορολογία άδειας κατοχής σκύλου, να μην είναι μέχρι σήμερα σε θέση να εφαρμόσουν ορθολογιστικά τη νομοθεσία.
Αξίζει να αναφέρουμε πως εάν το σκυλί δεν πέθανε από φόλα ή άλλο ανθρώπινο παράγοντα, πιθανόν το σκυλί να ήταν άρρωστο, γεγονός από το οποίο κινδυνεύουν τόσο τα υπόλοιπα σκυλιά του κοινοκομείου, όσο και υγεία των ανθρώπων που έχουν την ευθύνη για αυτά, ή ήρθαν για οιονδήποτε λόγο με αυτά.   

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, αλλά και η συντακτική ομάδα της ιστοσελίδας μας, καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών, την ‘Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων όπως αναλάβουν τις ευθύνες τους "γιατί αυτές οι συμπεριφορές απέναντι στα ανυπεράσπιστα ζώα ξεπερνούν τα όρια και τα σύνορα της χώρας μας".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top