ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 'Αν η Τουρκία δεν κηρύξει εκεχειρία, θα υποστεί επιπλέον κυρώσεις'

ΗΠΑ: 'Αν η Τουρκία δεν κηρύξει εκεχειρία, θα υποστεί επιπλέον κυρώσεις'

Ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν διεμήνυσε την Τετάρτη (16/10) ότι θα επιβληθούν περαιτέρω οικονομικές κυρώσεις από την Ουάσιγκτον σε βάρος της Τουρκίας στην περίπτωση που η Αγκυρα εξακολουθήσει να αρνείται να κηρύξει κατάπαυση του πυρός και συνεχίσει την επίθεσή της εναντίον των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία.

Οι νέες κυρώσεις μπορεί να στοχοθετήσουν περισσότερους Τούρκους υπουργούς, ή τουρκικές εταιρείες, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε σε δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι ένας κατάλογος δυνητικών στόχων δόθηκε στον Υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και στον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, που αναμένεται να συζητήσουν με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγκυρα την Πέμπτη (17/10).

"Διαβουλευόμαστε με το υπουργείο Εξωτερικών και με την κοινότητα [των υπηρεσιών] πληροφοριών", είπε ο Μνούτσιν.

Οι κυρώσεις ίσως έχουν βαριές "συνέπειες" αν κριθεί "αναγκαίο", πρόσθεσε.

Ως η χώρα που τυπώνει το κύριο "αποθεματικό νόμισμα του κόσμου", σημείωσε ο Στίβεν Μνούτσιν, "θα μπορούσαμε από αύριο να αναστείλουμε όλες τις συναλλαγές χρηματοπιστωτικών οργανισμών [που έχουν δοσοληψίες] με την Τουρκία".

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε "περίπλοκη" την "κατάσταση" στη βόρεια Συρία, όπου αναμετρώνται "η Τουρκία, σύμμαχός μας στο NATO, και οι Κούρδοι, που πολέμησαν το ΙΚ μαζί μας".

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top