ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασιλική Αναστασιάδου: Ενωμένοι να σχηματίσουμε αρραγές μέτωπο απέναντι στους εκβιασμούς και μεθοδεύσεις της Άγκυρας

Βασιλική Αναστασιάδου: Ενωμένοι να σχηματίσουμε αρραγές μέτωπο απέναντι στους εκβιασμούς και μεθοδεύσεις της Άγκυρας

Η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη αντιμετωπίζει με σύνεση και ψυχραιμία  την τουρκική προκλητικότητα που παραβιάζει κάθε όριο εθνικής και ατομικής αξιοπρέπειας και νομιμότητας, τόνισε η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου, προσθέτοντας ότι "οφείλουμε να σχηματίσουμε αρραγές μέτωπο απέναντι στους εκβιασμούς και τις μεθοδεύσεις της Άγκυρας".

Μιλώντας κατά τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνας της ΕΟΚΑ 1955-59 Τουμάζο Τουμάζου, στην Αθηένου, η κ. Αναστασιάδου αναφέρθηκε στις μαξιμαλιστικές, όπως τις ανέφερε, θέσεις της Τουρκίας, την αδιάλλακτη πολιτική της και τις επεκτατικές της βλέψεις, οι οποίες όπως είπε, ανέκαθεν δημιουργούσαν τεράστια εμπόδια στις προσπάθειες για διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος.
 
Οι πρόσφατες προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ανέφερε, «και τα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλώνουν ότι η κατοχική δύναμη συνεχίζει να καταπατά το δίκαιο και τις ελευθερίες της χώρας και των ανθρώπων μας, αγνοώντας πλήρως τις συμβάσεις του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου, καθώς και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ».

Εξήγησε δε πως, η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη αντιμετωπίζει με σύνεση και ψυχραιμία  την τουρκική προκλητικότητα που παραβιάζει κάθε όριο εθνικής και ατομικής αξιοπρέπειας και νομιμότητας. 

Αξιολογώντας την κρισιμότητα των καιρών, είπε συγκεκριμένα, «διερευνά κάθε πιθανότητα δημιουργίας αποτρεπτικών παραγόντων της τουρκικής αυθαιρεσίας και αναζητά μια λύση που θα κατοχυρώνει την απαλλαγή της χώρας μας από τα τετελεσμένα της κατοχής».

Μια λύση η οποία, όπως συμπλήρωσε, θα διασφαλίζει την ακεραιότητα, την κυριαρχία και ανεξαρτησία του κράτους μας, κατοχυρώνοντας την πρόοδο και την ανάπτυξη όλων των κατοίκων του νησιού μας.

«Είναι γι’ αυτό το λόγο, είπε η Υπουργός, "που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιμένει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις όπου θα αξιοποιηθεί και το Πλαίσιο που πρότεινε ο Γενικός Γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες, ούτως ώστε να επιτύχουμε αντικατάσταση του σαθρού, απαράδεκτου και επικίνδυνου συστήματος εγγυήσεων από ένα σύγχρονο σύστημα ασφάλειας, όπως βεβαίως και ένα λειτουργικό, βιώσιμο και δημοκρατικό κράτος δικαίου».

Η κ. Αναστασιάδου τόνισε επίσης πως σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τον τόπο μας η ενότητα λαού και πολιτικής ηγεσίας είναι επιβεβλημένη.

«Οφείλουμε να σχηματίσουμε αρραγές μέτωπο απέναντι στους εκβιασμούς και τις μεθοδεύσεις της Άγκυρας. Ας ενώσουμε λοιπόν τις δυνάμεις και ας συστρατευθούμε, στον αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας», κατέληξε η Υπουργός Μεταφορών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top