ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ελληνική Τράπεζα: Δίπλα στα παιδιά με τη δύναμη του “Miniature Horse Therapy”

Ελληνική Τράπεζα: Δίπλα στα παιδιά με τη δύναμη του “Miniature Horse Therapy”

Πρωτοπόρα και σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είναι η Ελληνική Τράπεζα, στηρίζοντας το πρόγραμμα “Miniature Horse Therapy” του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Majestic.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, προσφέροντας αφιλοκερδώς υπηρεσίες σε νοσοκομεία, οργανισμούς, στέγες και σε όλα τα ειδικά σχολεία με εκπαιδευμένο μικρό άλογο. Κοινός στόχος είναι να δοθεί στα παιδιά που νοσηλεύονται ή περνούν κάποια δυσκολία ένα καινούριο νόημα και κίνητρο για να προσπαθούν.


Αναλύοντας το πρόγραμμα ο κ. Μιχάλης Κουσπής, Φυσιοθεραπευτής, εκπαιδευτής Ιπποθεραπείας και Πρόεδρος του ΜΚΟ Majestic εξήγησε ότι ο ΜΚΟ ξεκίνησε τη δράση του από το 2016, με στόχο να προσφέρει σε παιδιά και ενήλικες με σωματικές αναπηρίες, αλλά και ψυχικές διαταραχές την υπηρεσία Horse Healing ή αλλιώς Εquine assisted therapy. Στα πλαίσια της θεραπείας εκπαιδευμένα άλογα μινιατούρες θα μπαίνουν σε νοσοκομειακές μονάδες, ειδικά σχολεία και στέγες ηλικιωμένων δίνοντας ένα καινούριο νόημα στη ζωή των ασθενών. Το πρόγραμμα εγκρίθηκε από το Μακάριο Νοσοκομείο όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το μικρό άλογο. Η ίδια υπηρεσία παρέχεται και στα Ειδικά Σχολεία παγκύπρια.


Όπως εξήγησε ο γενικός διευθυντής του Μακάριου Νοσοκομείου Δρ. Ανδρέας Νεοφύτου, σύμφωνα με έρευνες η επαφή με ζώα μπορεί να διορθώσει και να ενισχύσει τις άμυνες του οργανισμού. Στόχος τόνισε είναι η επίσκεψη στο νοσοκομείο να μην είναι μια αρνητική εμπειρία για τα παιδιά ή μια εμπειρία πόνου, και ταυτόχρονα να βελτιωθεί η απόδοση της θεραπείας στην οποία υποβάλλονται. «Είναι μια ευκαιρία για να πάμε την θεραπεία των παιδιών ένα βήμα πιο ψηλά και να βάλουμε το λιθαράκι μας ώστε τα πράγματα να αλλάξουν προς το καλύτερο», είπε ευελπιστώντας ότι σύντομα θα έχουμε και μετρήσιμα αποτελέσματα από το πρόγραμμα.
Τέλος, η κα Στέλλα Κώστα Μιχαήλ, Πρόεδρος της Ομάδας Γονέων Παιδιών με Ιδιαιτερότητες, μοιράστηκε την εμπειρία της, αναφέροντας πως το mini horse therapy βοήθησε τα δύο της παιδιά. Όπως είπε, ήταν κρίμα που χάθηκε τόσος χρόνος χωρίς αυτές τις θεραπείες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top