ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: Χείμαρρος πάλι ο Παναγή – ‘Ψεύδεστε’ είπε στον δικηγόρο ενώ μίλησε και για τη… συχνοουρία του Ράικβαρτ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: Χείμαρρος πάλι ο Παναγή – ‘Ψεύδεστε’ είπε στον δικηγόρο ενώ μίλησε και για τη… συχνοουρία του Ράικβαρτ

Χείμαρρος για ακόμη μια φορά ήταν ο πρώην διεθνής διαιτητής Μάριος Παναγή, στη δίκη που αφορά χειραγωγημένους αγώνες του 2012, με κατηγορούμενο το στέλεχος της κυπριακής διαιτησίας Μιχάλη Αργυρού.  

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Ο Παναγή αντέδρασε όταν ο συνήγορος υπεράσπισης του υπέβαλε πως καταλογίζει ανυπόστατες κατηγορίες στον Μιχάλη Αργυρού σε σχέση με την προσπάθεια να βοηθηθεί η Ένωση και να μην πέσει κατηγορία. Ο πρώην διεθνής διαιτητής ανέφερε στον δικηγόρο πως «ψεύδεται».

Σε άλλο σημείο, ο Παναγή -απαντώντας σε ερώτημα του συνηγόρου υπεράσπισης- είπε ότι δουλειά του αρχιδιαιτητή Χανς Ράικβαρτ ήταν να ορίζει διαιτητές στην α΄ και β΄ κατηγορία. Για να πείσει, μάλιστα, ο Παναγή ανέφερε πως σε κάποια συνάντηση με τον Ολλανδό αρχιδιαιτητή, ο τελευταίος τους ανέφερε ότι τόσο άγχος του προκαλούν οι ορισμοί, ώστε του προκλήθηκε θέμα υγείας και συχνοουρίας.

Για τις 7 Απριλίου 2012, όταν φέρονται να διαδραματίστηκαν όλα όσα καταγγέλλει ο Μάριος Παναγή σε βάρος του Μιχάλη Αργυρού, ο συνήγορος υπεράσπισης, ρώτησε αν μαζί με τον πρώην διεθνή διαιτητή βρισκόταν κι άλλο πρόσωπο και αν άκουσε όλα όσα ειπώθηκαν για τους καταγγελλόμενους χειραγωγημένους αγώνες.

Ο Παναγή ανάφερε ότι μαζί του ήταν ο βοηθός διαιτητή Σωτήρης Βίκτωρος, ωστόσο δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν ο τελευταίος άκουσε το οτιδήποτε.

Επιπλέον, έγινε αναφορά στη γνωστή καταγγελία του Μάριου Παναγή για τον νυν πρόεδρο της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα. Συγκεκριμένα, ο Μάριος Παναγή είχε υποστηρίξει πως στην παρουσία του Ράικβαρτ και Κούμας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία στο οίκημα του Συνδέσμου Διαιτητών, με τον τελευταίο να εκφράζει δυσαρέσκεια που το Εθνικός Άχνας - Ένωση είχε τελειώσει ισόπαλο (07/04/2012). Ο δικηγόρος του Μιχάλη Αργυρού, λοιπόν, στην δικάσιμο της Τρίτης (29/10), ανέφερε στον Μάριο Παναγή ότι δεν μπορούσε να γνωρίζει κατά πόσον τη συγκεκριμένη ημέρα ο Ράικβαρτ μιλούσε τηλεφωνικώς με τον Γιώργο Κούμα και ότι πράγματι του ζητούσε εξηγήσεις. Ο Παναγή, απάντησε ότι για το γεγονός πως ο Ράικβαρτ που ήταν δίπλα του μιλούσε στο τηλέφωνο με τον Κούμα, τον ενημέρωσε ο Μιχάλης Αργυρού, ο οποίος ήταν μαζί τους τη συγκεκριμένη στιγμή.

Μάλιστα, ο δικηγόρος του Μιχάλη Αργυρού διερωτήθηκε από πού προέκυπταν οι ισχυρισμοί του Μάριου Παναγή, ότι έπρεπε να σωθούν οι ΕΝΠ και Εθνικός και να πέσει κατηγορία ο Άρης, με τον πρώην διεθνή διαιτητή να απαντά ότι ήταν στην βάση των γεγονότων που διαδραματίστηκαν.

Ο Μάριος Παναγή σε άλλο σημείο αναφέρθηκε και στην ιδιότητα του Γιώργου Κούμα τότε στην ΚΟΠ, ο οποίος -εκτός από αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΟΠ- προήδρευε σε υποεπιτροπή της Ομοσπονδίας που ήταν αρμόδια για την διαιτησία, συμπληρώνοντας ότι είχε πολύ συχνά επικοινωνία με τον κ. Ράικβαρτ.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι όταν έγιναν οι δημόσιες καταγγελίες από τον Μάριο Παναγή σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Ράικβαρτ καθυστέρησε να επιστρέψει στην Κύπρο από την Ολλανδία, για έναν μήνα, ενώ αναφέρθηκε και σε υπολογιστή του αρχιδιαιτητή, τον οποίο υπέδειξε στην Αστυνομία ο ίδιος ως τεκμήριο, αλλά δεν παραλήφθηκε ποτέ για εξέταση.

Σε άλλο σημείο, ο δικηγόρος του Μιχάλη Αργυρού, ρώτησε τον Μάριο Παναγή πόσα χρόνια ήταν διαιτητής μέχρι το 2012, με τον ίδιο να απαντά «13». Τον ρώτησε, επίσης, αν ο Αργυρού τον είχε προσεγγίσει ξανά για χειραγώγηση αγώνα, με τον Παναγή να αναφέρει ότι δεν έδωσε ποτέ τέτοιο δικαίωμα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης υπέβαλε ότι δεν είχαν τέτοια στενή σχέση με τον πρώην διεθνή διαιτητή για να του κάνει τέτοια πρόταση, με τον Παναγή να λέει ότι οι σχέσεις του ήταν καλές, δεν ήταν εχθρικές ούτε οικογενειακές.

Ακόμα, ο δικηγόρος του Αργυρού, υπέβαλε ότι ο Παναγή δεν κατάγγειλε πουθενά τους ισχυρισμούς του για τον αγώνα ΕΝΠ - Άρης, αλλά είχε και συμμετοχή στο «στήσιμο» αφού ο ίδιος πρότεινε στον Αργυρού τον Βασίλη Δημητρίου.

Ο Μάριος Παναγή εξήγησε ότι δεν τους τον πρότεινε, αλλά είπε το όνομά του «πάνω στην κουβέντα γιατί ήξερα τον βίο και πολιτεία του».

Όλα τα πιο πάνω ειπώθηκαν την Τρίτη (29/10) στην αίθουσα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, στο πλαίσιο αντεξέτασης του Μάριου Παναγή, από τον συνήγορο υπεράσπισης του Μιχάλη Αργυρού, σχετικά με τις καταγγελίες του πρώτου, για χειραγωγημένους αγώνες το 2012.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top