ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ η νίκη για ΕΝΠ και Απόλλωνα – Ρίχνει στη «μάχη» όλα τα δυνατά «χαρτιά» του ο Σωφρόνης

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ η νίκη για ΕΝΠ και Απόλλωνα – Ρίχνει στη «μάχη» όλα τα δυνατά «χαρτιά» του ο Σωφρόνης

Μεγάλη «μάχη» αναμένεται να γίνει το απόγευμα της Κυριακής (03/11, 17:00) στο «Τάσος Μάρκου» ανάμεσα στην ΕΝΠ και τον Απόλλωνα, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας.

Οι δύο ομάδες «καίγονται» για τη νίκη, η καθεμιά για τους δικούς της λόγους…

Οι «βυσσινί» οι οποίοι προέρχονται από το ισόπαλο 4-4 με αντίπαλο την ΑΕΚ, όπου πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση και βίωσαν τη διαιτητική αδικία στο πετσί τους για μία ακόμη φορά φέτος, βρίσκονται στην 11η θέση της βαθμολογίας με μόλις τέσσερις πόντους και ψάχνουν… απεγνωσμένα ένα «τρίποντο» που θα τους δώσει βαθιά ανάσα, αλλά και θα ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών ενόψει της δύσκολης συνέχειας, ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο Αργεντινός τεχνικός, Γκουστάβο Σιβιέρο, δούλεψε αρκετά στις προπονήσεις σε θέματα τακτικής και φυσικής κατάστασης, αλλά και στις «στημένες» φάσεις, προσπαθώντας παράλληλα να ανεβάσει το ηθικό των παικτών του, εφιστώντας τους την προσοχή στο πλάνο που θα ακολουθήσουν ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι, με στόχο να «μπλοκάρουν» τα ατού του Απόλλωνα και να μην τους αφήσουν να κάνουν το παιχνίδι τους, ενώ αναμένεται να ποντάρουν ξανά στις… «φαρμακερές» τους αντεπιθέσεις για να «πληγώσουν» τον αντίπαλο.

Ο Σιβιέρο δεν άνοιξε τα «χαρτιά» του για την ενδεκάδα ούτε στην τελευταία προπόνηση όπου έκανε πάντως κάποιες δοκιμές. Εκτός απροόπτου, αναμένεται να διατηρήσει το ίδιο σχήμα που παρέταξε στο ματς με την ΑΕΚ, όπου η ΕΝΠ είχε εκπληκτική απόδοση και άξιζε τη νίκη. Λογικά, αν υπάρξει «παρέμβαση», θα αφορά τη λειτουργία του ανασταλτικού μηχανισμού…

Σίγουρα όμως θα γίνει μία αλλαγή, αφού δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος λόγω καρτών Μπόρις Κλέιμαν και τη θέση του θα πάρει ο νεαρός κύπριος κίπερ, Κωνσταντίνος Πέτρου.

Από την άλλη, ο Απόλλωνας ο οποίος επίσης βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία (σσ. στην 9η θέση) με μόλις 7 βαθμούς και προέρχεται από ήττα στο Λεμεσιανό ντέρμπι με αντίπαλο την ΑΕΛ, δεν έχει άλλα περιθώρια απώλειας βαθμών και θέλει πάση θυσία να επιστρέψει στις νίκες, όχι μόνο για να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, αλλά και για να να αλλάξει η ψυχολογία στις τάξεις της ομάδας, προκειμένου να ξεκινήσει την αντεπίθεση της για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να ξαναμπεί δυναμικά σε τροχιά Ευρώπης (τουλάχιστον…).

Ο Κύπριος τεχνικός δούλεψε πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι στις τελευταίες προπονήσεις στο Κολόσσι, προκειμένου οι παίκτες να ανακτήσουν τη χαμένη αυτοπεποίθηση τους και άπαντες αντιμετωπίζουν το παιχνίδι με την ΕΝΠ σαν «τελικό», γνωρίζοντας πολύ καλά, πως μόνο οι νίκες θα επαναφέρουν την ομάδα στο… σωστό δρόμο.

Αναλύοντας το πλάνο του στους παίκτες, τους ζήτησε μεταξύ άλλων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα «στημένα», αλλά κυρίως στις αντεπιθέσεις των «βυσσινί» που είναι και το δυνατό τους σημείο, να έχουν ένταση, πάθος και ομαδικό πνεύμα και να υπάρχουν αλληλοκαλύψεις στα μετόπισθεν.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή αναμένεται να «ανακατέψει» και αυτή τη φορά την «τράπουλα», βάζοντας στο ματς από την αρχή όλα τα δυνατά «χαρτιά» του, με τους Πέδρο, Κυριάκου, Σακέτι και Περέιρα να παίρνουν φανέλα βασικού, ενώ την «πόρτα» της ενδεκάδας «κτυπά» και ο έμπειρος Παπουλής. Θυμίζουμε ότι οι δύο πρώτοι δεν έπαιξαν καθόλου κόντρα στην ΑΕΛ, ενώ οι υπόλοιποι αγωνίστηκαν ως αλλαγή.

Να προσθέσουμε τέλος, ότι εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Ζελάγια, Ρομπέρζ, Βολοτίνεν, Εμπιντά και Ψύχας. Αν ήταν στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας οι δύο πρώτοι, θα ήταν σίγουρα και στο αρχικό σχήμα.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top