ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Γνώριζε η Αστυνομία για διενέργεια εγκληματικής ενέργειας –Ρητή οδηγία από 1/11

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Γνώριζε η Αστυνομία για διενέργεια εγκληματικής ενέργειας –Ρητή οδηγία από 1/11

Από την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου η Αστυνομία Κύπρου παρουσιαζόταν βέβαιη πως προπαρασκευαζόταν κτύπημα από μέλη ομάδων που εμπλέκονται με το οργανωμένο έγκλημα.

Του Φάνη Μακρίδη

Το ThemaOnline εξασφάλισε το περιεχόμενο εσωτερικού σημειώματος του σώματος που δεν αφήνει αμφιβολία για την πιο πάνω αναφορά.

Υπό τον τίτλο «διενέργεια εγκληματικών ενεργειών» ο διευθυντής του ΤΑΕ Αρχηγείου Χριστόφορος Μαυρομμάτης, πληροφορούσε γραπτώς ότι «μέλη των εγκληματικών ομάδων που εμπλέκονται με το Οργανωμένο Έγκλημα, προγραμματίζουν τη διενέργεια εγκληματικών ενεργειών».

Απευθυνόταν σε όλους τους επικεφαλής των αρμόδιων υπηρεσιών της Αστυνομίας στη Λευκωσία.

Μάλιστα, διδόταν ξεκάθαρη εντολή όπως ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Είναι χαρακτηριστική η σχετική αναφορά που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας: «Ενόψει τούτου, δίδονται οδηγίες όπως όπου εντοπίζονται άτομα που εμπλέκονται στο οργανωμένο έγκλημα, να ανακόπτονται και ερευνώνται σχολαστικά τόσο οι ίδιοι όσο και τα οχήματά τους. Επιπρόσθετα να ελέγχονται όλα τα έγγραφα των οχημάτων τους και κατά πόσον βρίσκονται σε ισχύ».

Το σημείωμα του κ. Μαυρομμάτη καταλήγει ως εξής: «Το θέμα κρίνεται εξαιρετικά επείγον και παρακαλώ όπως ενεργήσετε άμεσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας».

Εδώ να σημειωθεί ότι πληροφορίες αναφέρουν πως στην πρόσφατη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στη Λευκωσία την περασμένη Παρασκευή (01/11), αξιωματικός της Αστυνομίας που είχε ευθύνη για συντονισμό, είχε κάνει πανομοιότυπες συστάσεις, στη βάση του πιο πάνω σημειώματος. Η εν λόγω εκστρατεία άρχισε στις 12:00 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 5: 00 το πρωί του Σαββάτου 2/11.

Τελικά, μεσολάβησε μια ημέρα από το πιο πάνω σημείωμα και την επομένη, δηλαδή την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, είχαμε πυροβολισμό προσώπου στο κεφάλι με πιστόλι και την Αστυνομία να κάνει λόγο για διερεύνηση υπόθεσης που πιθανόν να έχει να κάνει με εγκληματικές οργανώσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι δυο πρόσωπα που οδηγήθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εντός της ημέρας (04/11) για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης σε βάρος τους, «ελέγχονται» από το ΤΑΕ Λευκωσίας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top