ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Και που να έρθει και το VAR – Εκεί θα δούμε τα… μεγαλύτερα «ΓΛΕΝΤΙΑ»!

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Και που να έρθει και το VAR – Εκεί θα δούμε τα… μεγαλύτερα «ΓΛΕΝΤΙΑ»!

Την περασμένη Κυριακή (10/11) κάναμε μία… πρόβλεψη για τα μεγάλα… «γλέντια» και τις διαδικτυακές κόντρες… απείρου κάλλους που θα παρακολουθήσουμε τη φετινή σεζόν, όταν θα «ανάψει» για τα καλά η «μάχη» του τίτλου, αφού όλα δείχνουν ότι φέτος το πρωτάθλημα δεν θα είναι «κούρσα» για ένα ή δύο «άλογα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κύπρος – Α΄ Κατηγορία: Θα ακολουθήσουν μεγάλα… «ΓΛΕΝΤΙΑ»!

Η πλάκα είναι ότι η κόντρα με τα διαδοχικά tweets των «αιωνίων» της Λευκωσίας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 09/11, ξεκίνησε με αφορμή το γκολ που πέτυχε η Ομόνοια απέναντι στην ΑΕΛ από θέση οφσάιντ σύμφωνα με το τηλεοπτικό ριπλέι, αλλά η Λεμεσιανή ομάδα που ήταν και η άμεσα ενδιαφερόμενη για τη φάση που έκρινε το ντέρμπι στο ΓΣΠ, δεν είχε καμία συμμετοχή σε αυτό το «γαϊτανάκι» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Καμία!

Και πριν καλά-καλά «στεγνώσει το μελάνι» από το άρθρο μας, ήρθε η έντονη αντίδραση του Απόλλωνα για τη διαιτησία του ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ το βράδυ της Κυριακής 10 Νοεμβρίου, για να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες μας. Ότι η Κυπριακή διαιτησία έχει – ειδικά φέτος – τα μαύρα της τα χάλια (με ελάχιστες εξαιρέσεις) και πάει από το κακό στο χειρότερο. Και δυστυχώς, δεν βλέπουμε φως στον ορίζοντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «MOYNTZOYΡΩΣΕ» κι ο Λούκας την ΕΙΚΟΝΑ του – Τι ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ στο «Παλάτι»…

Ευτυχώς όμως που τουλάχιστον στην περίπτωση αυτή, δεν υπήρξαν διαδικτυακοί διαξιφισμοί και μπηχτές με μπόλικη δόση ειρωνείας το βράδυ της Κυριακής 10 Νοεμβρίου, που θα έριχναν και άλλο νερό στο μύλο της αντιπαράθεσης και θα φανάτιζαν ακόμη περισσότερο τον κόσμο που… δεν θέλει και πολύ για να πάρει ανάποδες και να «ανάψουν τα αίματα».

Και σκεφτείτε ότι ακόμα δεν κοντραρίστηκαν στον Α΄ γύρο η Ομόνοια με τον ΑΠΟΕΛ, ούτε η Ανόρθωση με τον ΑΠΟΕΛ. Και έχουμε και δεύτερο γύρο και πλέι-οφ και… ο Θεός βοηθός!

Και τα χειρότερα είμαστε σίγουροι πως ακόμη δεν έχουν έρθει. Έχουμε να δούμε πολλά «γλέντια» ακόμη, αν και πολλοί «ρομαντικοί» ποδοσφαιρόφιλοι περιμένουν με… «αγωνία» την εφαρμογή του VAR την επόμενη ή τη μεθεπόμενη σεζόν, θεωρώντας ότι θα λειτουργήσει ως… «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για την Κυπριακή διαιτησία!

Κούνια που μας κούναγε όμως, αν νομίζουμε πως όλα τα προβλήματα θα λυθούν με το πιο σύγχρονο μέτρο τεχνολογίας του βίντεο ριπλέι…

Έχουν να δουν πολλά ευτράπελα ακόμα τα μάτια μας και κωμικοτραγικές καταστάσεις, αν κρίνουμε (και) από τα όσα γίνονται στην Ελλάδα, στην Αγγλία και σε άλλες χώρες που εφαρμόζεται το περιβόητο VAR.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: ΕΞΑΛΛΟΙ με το VAR στην Πρέμιερ Λιγκ – «Γίναμε ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ, φτιάξτε το ή πετάξτε το»!

Θα δούμε να μπαίνουν γκολ και να ακυρώνονται ή να κατακυρώνονται μετά από… πέντε λεπτά, θα ακυρώνονται γκολ ως οφσάιντ επειδή δεν καλυπτόταν η… μύτη του παπουτσιού του σκόρερ, θα πηγαίνει ο διαιτητής στο VAR στο Χ παιχνίδι για να δει αν υπάρχει παράβαση για πέναλτι και σε άλλο παιχνίδι με παρόμοια φάση εντός περιοχής, ο υπεύθυνος VAR θα… «πετάει χαρταετό» και ο διαιτητής θα την προσπερνά τη φάση σαν να μην υπήρξε, θα ακυρώνονται γκολ για επιθετικό φάουλ που δεν θα το σφύριζε ούτε ο παίκτης στον οποίο έγινε η «παράβαση» και πάει λέγοντας. Παραδείγματα πολλά, ακόμα και για καραμπινάτες περιπτώσεις πέναλτι, όπου ακόμα και με τη χρήση VAR δεν καταλογίστηκαν και για ξεκάθαρες αποβολές που δεν δόθηκαν!

Θα υπάρξουν σίγουρα και αρκετές φάσεις (εύκολες, δύσκολες, αμφισβητούμενες) όπου θα αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά το πρόβλημα θα παραμείνει, όπως και η καχυποψία και η προκατάληψη που μαστίζει δεκαετίες τώρα το Κυπριακό ποδόσφαιρο και «τρώει τα σωθικά» των Κύπριων οπαδών, αφού τα μηχανήματα του VAR θα τα χειρίζονται άνθρωποι, οι ίδιοι μάλιστα άνθρωποι που τώρα «υπηρετούν» την Κυπριακή διαιτησία και αρκετοί από αυτούς θεωρούνται ανεπαρκείς!

Μόνο αν αλλάξουν νοοτροπία και μυαλά αυτοί που κρατούν τις τύχες της Κυπριακής διαιτησίας στα χέρια τους, κάνοντας επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα και προσπαθώντας παράλληλα να πείσουν την κοινή γνώμη ότι δεν περιστρέφονται όλα γύρω από διάφορα συμφέροντα (σε συνεργασία φυσικά και με τους ισχυρούς παράγοντες των ομάδων που έχουν κι αυτοί το δικό τους μερίδιο ευθύνης γι΄ αυτή την κατάσταση, άλλοι μεγαλύτερο και άλλοι μικρότερο), θα υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στο ποδόσφαιρο μας. Ουτοπικά βέβαια όλα αυτά σε έναν χώρο που έχει αποδειχθεί πολλάκις πως δεν είναι αγγελικά πλασμένος, το ξέρουμε, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος αν θέλουμε κάποια στιγμή να κάνουμε πιο ελκυστικό το «προϊόν» που λέγεται «Κυπριακό ποδόσφαιρο» για τον φίλαθλο/οπαδό/πελάτη/»καταναλωτή».

Ας γίνει έστω μία προσπάθεια για ένα νέο ξεκίνημα, αρχίζοντας από τα… βασικά. Όσο βλέπουμε για παράδειγμα, διαιτητές και βοηθούς που τα κάνουν μαντάρα να μην τιμωρούνται και μάλιστα να «επιβραβεύονται» με «κολλητό» ορισμό ή να «τιμωρούνται» με ποινή-«χάδι» και παρατηρητές να βαθμολογούν με υψηλό βαθμό κακές διαιτησίες και να μην ιδρώνει κανενός το αυτί, την ΚΟΠ να παραμένει εμμονική (εδώ και χρόνια…) στην έλευση ξένων διαιτητών έστω σε κάποια κρίσιμα ντέρμπι για να έχει και αυτή το κεφάλι της ήσυχο (δείχνοντας ξεκάθαρα ότι… κάτι φοβάται) και διάφορα άλλα γεγονότα που προκαλούν θυμηδία στην κοινή γνώμη, τότε το Κυπριακό ποδόσφαιρο θα συνεχίσει να είναι βουτηγμένο στην ανυποληψία και δεν θα αργήσει η μέρα που πολύς κόσμος θα βαρεθεί να βλέπει τα παιχνίδια όχι μόνο από το γήπεδο, αλλά και από την τηλεόραση. Ειδικά αυτά τα ματς που θα θεωρεί ότι (συνεχίζουν να) παίζονται με… «σημαδεμένη τράπουλα».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top