ΕΛΛΑΔΑ

Αισιόδοξος ο Τσίπρας: Νέα θεμέλια για τις ελληνορωσικές σχέσεις με την επίσκεψη του στη Μόσχα

Αισιόδοξος ο Τσίπρας: Νέα θεμέλια για τις ελληνορωσικές σχέσεις με την επίσκεψη του στη Μόσχα

Η επίσκεψη στη Μόσχα, στις 8 Απριλίου, αναμένεται να θέσει νέα θεμέλια για τις ελληνορωσικές σχέσεις, δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μια αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη στο ρωσικό πρακτορείο TASS.

"Αυτή είναι μια ευκαιρία για πραγματική επαναφορά τους και για να δοθεί νέα ώθηση στις ελληνορωσικές σχέσεις που έχουν πολύ βαθιές ρίζες στην ιστορία και έχουν σφυρηλατηθεί με κοινή πάλη των λαών μας», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι κατά τα τελευταία χρόνια, οι σχέσεις με τη Ρωσία ήταν παγωμένες: «Δεν ξέρω αν ήταν σαν τον χειμώνα της Σιβηρίας, αλλά  ήταν χειμώνας και τώρα έχουμε την άνοιξη και θα πρέπει να στηρίξουμε αυτή την άνοιξη για την πραγματική ανάπτυξη των σχέσεών μας», είπε.

«Είμαστε σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον  ειδικών εντάσεων και έχουμε κοινές προκλήσεις, και θα πρέπει να δούμε πώς θα τις αντιμετωπίσουμε», είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
«Θα πρέπει να δούμε πώς τα έθνη και οι χώρες μας μπορούν πραγματικά  να συνεργαστούν σε πολλούς τομείς, την οικονομία, την ενέργεια, το εμπόριο, τη γεωργία, και να μάθουμε πού μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο και, πρώτα από όλα, να εξετάσουμε πώς η συνεργασία μας μπορεί να είναι εποικοδομητική, όπως εγώ πράγματι πιστεύω ότι η Ελλάδα, ως μέλος της ΕΕ, μπορεί να είναι ένας σύνδεσμος και μια γέφυρα μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας, »είπε.

Αναφορικά με τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας που επιβλήθηκαν από την ΕΕ, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αντίθεσή του αναφέροντας ότι «είναι ένας δρόμος προς το πουθενά».
Αναφέρθηκε παράλληλα στη δυνατότητα γεφύρωσης των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας σε ένα νέο επίπεδο.
«Μπορούμε να έχουμε μια ουσιαστική συνεργασία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εξάγει τα αγροτικά της προϊόντα στη Ρωσική Ομοσπονδία," τόνισε ο κ. Τσίπρας , προσθέτοντας ότι το εμπάργκο έπληξε σοβαρά την ελληνική οικονομία.
"Δεν συμφωνούμε με την επιβολή κυρώσεων. Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο είναι ένας δρόμος προς το πουθενά. Υποστηρίζω την άποψη ότι υπάρχει ανάγκη για διάλογο και διπλωματία, θα πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να βρούμε λύσεις στα σημαντικά προβλήματα », είπε.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει στη Μόσχα σημαντικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον Πατριάρχη Μόσχα και πασών των Ρωσιών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top