ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Θλίψη για τις δυο ψυχές που 'έφυγαν' -Υπό τη σκιά του θανάτου της εγκύου σύσκεψη στο Υπ. Μεταφορών

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Θλίψη για τις δυο ψυχές που 'έφυγαν'  -Υπό τη σκιά του θανάτου της εγκύου σύσκεψη στο Υπ. Μεταφορών

Το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 17 Νοεμβρίου, με θύμα έγκυο από τη Ρωσία δυστυχώς 'πρόλαβε' την προγραμματισμένη σύσκεψη για τις 25 Νοεμβρίου στο Υπουργείο Μεταφορών για την ανεπάρκεια υποδομών στον εν λόγω παραλιακό δρόμο.

Tης Χριστιάνας Τσαγγάρη

Μιλώντας στο ThemaOnline o Κοινοτάρχης Αγίου Θεοδώρου Σκαρίνου, Ιάκωβος Στεφάνου, αφού πρώτα εξέφρασε τον συγκλονισμό του για τις δυο ψυχές που χάθηκαν, την 39χρονη Μαρία Ρίμσα και το μωρό που κυοφορούσε, τόνισε ότι εδώ και δυο χρόνια επιχειρείται η πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Ελλάδος.

Οι κοινοτάρχες της περιοχής έθεσαν ως στόχο την ενιαία πεζοδρόμηση της ακτογραμμής οκτώ χιλιομέτρων από το Μαζωτό μέχρι το Ζύγι και αποτάθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών χωρίς να καρποφορήσει η προσπάθεια του.

Ο Άγιος Θεόδωρος ωστόσο εδώ και 1,5 μήνα προχώρησε μόνος του για πεζοδρόμηση του τμήματος του που εμπίπτει στα όρια του, τριών χιλιομέτρων. Ακριβώς δηλαδή του σημείου όπου έγινε το τραγικό θανατηφόρο με τους τρεις πεζούς, οικογένεια Ρώσων παραθεριστών στην περιοχή.

Σε επιστολή του ο Κοινοτάρχης Αγίου Θεοδώρου με ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου ήγειρε το ζήτημα επικινδυνότητας του δρόμου στην Υπουργείο Μεταφορών, Bασιλική Αναστασιάδη. Στην επιστολή που της απέστειλε τόνιζε ξεκάθαρα ότι στην περιοχή, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει αυξημένη κίνηση, λόγω των τεσσάρων ψαροταβέρνων που υπάρχουν, τουριστικής μονάδας, beach bar και της λέσχης αξιωματικών της ΕΛΔΥΚ την αναγκαιότητα δημιουργίας πεζοδρομίου καθώς υπάρχει ορατός ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος από τα διερχόμενα οχήματα.

 

Συνεχίζονται οι έρευνες από την Τροχαία

Αναπαράσταση στο σημείο θα γίνει σε μερικές ώρες από την Τροχαία, για να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες του θανατηφόρου. Ο Υπεύθυνος Τροχαίας Λάρνακας, Χάρης Χατζηγιασεμής, ανέφερε στο ThemaOnline ότι έγιναν έλεγχοι αλκοτέστ και νάρκοτεστ στον 30χρονο Ελληνοκύπριο οδηγό που χτύπησε τους πεζούς με μηδενική ένδειξη, ωστόσο δεν έχουν καταλήξει με τι ταχύτητες κινείτο.  Πάντως όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες πιο κάτω, όπου διακρίνονται οι προειδοποιητικές πινακίδες το επιτρεπτό όριο ταχύτητας στον εν λόγω δρόμο είναι στα 50 χιλιόμετρα, ενώ σε άλλο σημείο στα 30 χιλιόμετρα. Ανεπαρκής είναι και ο φωτισμός.

Ο σύζυγος και η πεθερά του θύματος είναι καλά στην υγεία τους.

Η νεκροτομή επί της σορού της 39χρονης διενεργήθηκε από τον ιατροδικαστήμ Νικόλα Χαραλάμπους και εν συνεχεία θα ακολουθηθεί η διαδικασία μεταφοράς της σορού της άτυχης Μαρίας, που βρισκόταν στον έβδομο μήνα κύησης, στη χώρα της για την κηδεία.

Η οικογένεια βρισκόταν στην Κύπρο για διακοπές. Είχαν νοικιάσει τουριστικό κατάλυμα στην περιοχή και το μοιραίο βράδυ είχαν βγει για βόλτα στην παραλία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top