ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Θετικό βήμα το ότι αποχώρησε το Μπαρμπαρός, απομένουν όμως κι άλλα

ΠτΔ: Θετικό βήμα το ότι αποχώρησε το Μπαρμπαρός, απομένουν όμως κι άλλα

Ως ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλιών χαρακτήρισε την αποχώρηση από την Κύπρο του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, υπογραμμίζοντας ωστόσο την ίδια στιγμή πως "εκείνο το οποίο απομένει είναι να μην ανανεωθεί η NAVTEX και να μην παραγνωρίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας".

Σε δηλώσεις του σήμερα μετά τη δοξολογία για την επέτειο της 1ης Απριλίου στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη και απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον αληθεύει το ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ  Έσπεν Μπαρθ Έιντε επιστρέφει στην Κύπρο για να ανακοινώσει επανέναρξη των συνομιλιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε αρνητικά και ότι δεν γνωρίζει γιατί επιστρέφει ο κ. Έιντε.

Σημείωσε ωστόσο πως αυτό που ισχύει είναι ότι ο κ. Έιντε επιστρέφει για να διαβουλευθεί αν και κατά πόσο δημιουργούνται οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών, κάτι, όπως είπε, που θα το δείξουν τα γεγονότα και εν συνεχεία θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

«Το γεγονός ότι αποχώρησε το Μπαρμπαρός είναι ένα θετικό βήμα. Εκείνο το οποίο απομένει είναι να μην ανανεωθεί η NAVTEX και να μην παραγνωρίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας» επεσήμανε.

Ερωτηθείς σε σχέση με το περιεχόμενο των συνομιλιών στην περίπτωση που υπάρξει επανέναρξη τους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνέστησε υπομονή μέχρι πρώτα να δημιουργηθούν οι συνθήκες επανέναρξης του διαλόγου, προσθέτοντας πως απ` εκεί και πέρα «σίγουρα θα υπάρξει και ανάλογη διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, τους συμβούλους και τον διαπραγματευτή».

«Αν και εφόσον, επαναλαμβάνω, δημιουργηθούν οι συνθήκες», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως πρόκειται για μια μέρα κατά την οποία «οφείλουμε όλοι να ανατρέξουμε στο παρελθόν αποδίδοντας την τιμή που αξίζει σε όσους έδωσαν τη ζωή τους, σε όσους αγωνίστηκαν για να ζούμε σήμερα και να διεκδικούμε την ελευθερία μας».

«Νομίζω ότι το δίδαγμα το διαχρονικό μέσα από τον επικό αγώνα αλλά και τη μετέπειτα ιστορία μας είναι πως `ενωμένοι μπορούμε`», συμπλήρωσε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top