Ελλάδα: Συνέχεια στο μπαράζ καταλήψεων - Αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο της Βουλής!

Ελλάδα: Συνέχεια στο μπαράζ καταλήψεων - Αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο της Βουλής!

Σε μπαράζ καταλήψεων δημόσιων κτιρίων προχωρούν οι αντιεξουσιαστές. Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, περίπου 20 άτομα εισέβαλαν και στο προαύλιο της Βουλής και προκλήθηκε αναστάτωση. Οι αστυνομικές δυνάμεις έδρασαν γρήγορα και τους εμπόδισαν να μπουν στο κτίριο.

Ακολούθησαν προσαγωγές, ενώ οι αντιεξουσιαστές, ηλικίας 25-30 ετών, πρόλαβαν να σκορπίσουν πλήθος φυλλαδίων με τα αιτήματα τους, στον προαύλιο χώρο.

Λίγο νωρίτερα περίπου 100 αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν έξω από την πρυτανεία του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια, η οποία τελεί υπό κατάληψη για τρίτη μέρα.

Οι αντιεξουσιαστές θέλουν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους κρατούμενους- απεργούς πείνας και ζητούν μεταξύ άλλων, την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, υπό κατάληψη τελούν το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ και το δημαρχείο Ξάνθης,  το δημαρχείο Νέας Σμύρνης, καθώς και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα,  ως ένδειξη συμπαράστασης στην κατάληψη του ΕΚΠΑ.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ανθεκτικότητα Χριστοδουλίδη σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ανθεκτικότητα Χριστοδουλίδη σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό

Σε μια περίοδο έντονης πολιτικής κινητικότητας, χαμηλής κομματικής συσπείρωσης και αυξημένης αβεβαιότητας ενόψει των βουλευτικών εκλογών, η δημοσκόπηση της Stratego/IMR για την «Καθημερινή» καταγράφει ένα στοιχείο με ιδιαίτερη πολιτική σημασία: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εμφανίζει σταθερή ανοδική πορεία και παραμένει πρώτος σε θετική γνώμη μεταξύ των πολιτικών προσώπων.

BEST OF TOTHEMAONLINE