ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι γονείς ΑμεΑ συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα τους προς όλες τις κατευθύνσεις

Οι γονείς ΑμεΑ συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα τους προς όλες τις κατευθύνσεις

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες δηλώνει πως θα συνεχίσει δυναμικά τον αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις, προκειμένου τα άτομα με αναπηρία να έχουν πλήρη προσβασιμότητα σε όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές δομές ως ισότιμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Σε ανακοίνωσή τους, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες αναφέρει ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η κοινωνία επιβάλλεται να δείξουν έμπρακτα το σεβασμό τους στη διαφορετικότητα και την αξιοπρέπεια των ΑμεΑ στάση,  που αποτελεί κριτήριο προόδου και πολιτισμού μιας κοινωνίας.
 
Η αναπηρία σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ επηρεάζει περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο συνανθρώπους μας ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, καταγωγής ή χρώματος.

Όπως αναφέρουν οι Συνδέσμου Γονέων ΑμεΑ στην Κύπρο, η Εθνική  Στρατηγική συνάδει με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την αναπηρία (2010-2020) και σκοπός της είναι να καθορίσει το όραμα, τις αξίες και τους στόχους της Κυπριακής Δημοκρατίας για την υλοποίηση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ όπως καθορίζονται απλό τη Σύμβαση του ΟΗΕ.
 

Η υλοποίηση της Στρατηγικής και του σχεδίου Δράσης απαιτεί συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων Υπουργείων και οργανώσεων που αντιπροσωπεύουν τα ΑμεΑ. Ήδη πολλές Δράσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν συμπεριληφθεί στον κρατικό προϋπολογισμό.
 
Επιπρόσθετα, προτείνονται νέες Δράσεις, που δεν έχουν συμπεριληφθεί όπως επιμόρφωση Ειδικών Εκπαιδευτικών, Διευθυντών, γονέων και συνοδών, κατάργηση των στερεοτύπων ενάντια στις γυναίκες και στα κορίτσια με αναπηρία, νομοσχέδιο περί Κοινοτικής νοσηλευτικής και Μαιευτικής στην Κύπρο, προώθηση υλοποίησης της Στρατηγικής για τα δικαιώματα των ΑμεΑ στην Υγεία, αυξήσεις στα υφιστάμενα επιδόματα για τις αναπηρικές παροχές και υπηρεσίες, δημιουργία νέων κατοικιών υποστηριζόμενης διαβίωσης στην κοινότητα και ενημέρωση και εκπαίδευση ιατρών, νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών υγείας όσον αφορά τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ασθενών.

 

(φωτογραφία αρχείου)
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top