ΚΥΠΡΟΣ

Σημαντικές αποφάσεις στο 14ο Συνέδριο του ECA που συμμετείχε ο ΑΠΟΕΛ

Σημαντικές αποφάσεις στο 14ο Συνέδριο του ECA που συμμετείχε ο ΑΠΟΕΛ

Πολλές και σημαντικές αποφάσεις συμπεριλήφθηκαν στα συμπεράσματα του 14ου συνεδρίου του ECA, του μεγαλύτερου και ισχυρότερου club Forum στον κόσμο, αφού εκεί συμπεριλαμβάνονται οι ισχυρότερες ομάδες της Ευρώπης. Ανάμεσα τους βεβαίως και ο ΑΠΟΕΛ.

Τα συνέδρια του ECA αποδεικνύονται πάντα καθοριστικά αφού εκεί είναι που ανακοινώνονται και οι νέες αποφάσεις.

Στο 14ο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Στοκχόλμη έλαβαν μέρος 145 ομάδες. Το συνέδριο επικεντρώθηκε σε δύο κύριους άξονες που είχαν να κάνουν με την ανακοίνωση δύο σημαντικών συμφωνιών του ECA με την UEFA και την FIFA.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Η πρώτη συμφωνία αφορά στην δημιουργία του  επαγγελματικού ποδοσφαιρικού τμήματος της FIFA,στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της FIFA, του ECA και των ποδοσφαιριστών. Το νέο αυτό σώμα θα λειτουργεί ως πλατφόρμα για να συζητεί όλα τα θέματα που αφορούν στο ποδόσφαιρο και θα εισηγήται στις αρμόδιες επιτροπές της FIFA. Με αυτό τον τρόπο ισχυροποιείται και η δυνατότητα του ECA έτσι ώστε να προωθεί τα συμφέροντα των ομάδων απευθείας στην Διεθνή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Από δω και στο εξής οποιαδήποτε αλλαγή γίνεται στο διεθνές καλεντάρι της Ομοσπονδίας ή στις αρχες των κανονισμών σε ότι αφορά στο στάτους των Κανονισμών Μετεγγραφών σε διεθνές επίπεδο, θα ζητείται και η θέση των ομάδων που αποτελούν τον ECA.

Τριπλασιάζεται το bonus συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Μέσω αυτής της συμφωνίας τριπλασιάζεται και το bonus αποζημίωσης των ομάδων. Για το παγκόσμιο Κύπελλο στην Ρωσία το 2018 αλλά και στο Κατάρ το 2022, κάθε ομάδα που θα έχει παίκτες που συμμετέχουν στις εθνικές ομάδες θα πάρει ανάλογο μέρισμα από ένα ποσό της τάξης των 209,000,000 δολλαρίων.Σημειώνουμε ότι το ποσό που διαμοιράστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014 ήταν μόλις 70,000,000 δολλάρια.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ECA-UEFA

Η ανανέωση του μνημονίου συναντίληψης διασφαλίζει στον ECA δύο θέσεις στην εκτελεστική επιτροπή της UEFA. Αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για τον ECA και αποδεικνύει την δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας να αναπτύξει και να προσφέρει δυναμική στα μοντέλα διαχείρησης και αποφάσεων.

Το νέο μνημόνιο ενισχύει τον ρόλο και της επιτροπής ευρωπαϊκών διοργανώσεων της UEFA.

Στο μέλλον τα οικονομικά των ποδοσφαιρικών ομάδων θα υπολογίζονται ως ποσοστό πάνω στο συνολικό ακαθάριστο εισόδημα. Το 2020 οι ομάδες θα παίρνουν ως εισόδημα το 8% που προέρχεται από τα τηλεοπτικά, τις διαφημίσεις και τα εισιτήρια. Το ελάχιστο εισόδημα θα φθάνει τα 200 εκ. δολλάρια.

Αυτό έφερε ως αποτέλεσμα και την ενίσχυση των κερδών για τον νέο κύκλο (15-18) όπου παρουσιάζεται αύξηση διαμοιρασμού κερδών σε όσους συμμετέχουν σε Champions League/Europa League κατά 32%. O ECA μαζί με την UEFA έχουν δημιουργήσει μια επαναστατική μέθοδο διαμοιρασμού των bonus που θα εφαρμοστεί άμεσα.

Από ιστοσελίδα ΑΠΟΕΛ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top