ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ: Σε νησί του Ειρηνικού Ωκεανού ο Άβνι, άφαντος και ο Ντίλιαν

ΚΥΠΡΟΣ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ: Σε νησί του Ειρηνικού Ωκεανού ο Άβνι, άφαντος και ο Ντίλιαν

Διαδικαστικό ζήτημα είναι πλέον η έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης για τους δυο διευθυντές των εταιρειών που εμπλέκονται με τις παρακολουθήσεις, αλλά και του ομοεθνή υπαλλήλου τους.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο λόγος για τους Αβραάμ Σαχάκ Άβνι και Ταλ Ντίλιαν, οι οποίοι παρουσιάζονται ως οι άνθρωποι πίσω από τις εταιρείες NCIS Intelligence Services Ltd, CIS International Limited, CIS Global Security Solutions Limited, WS Wispear Systems LTD και Intellexa, καθώς κι έναν άλλον ισραηλινό που συνεργαζόταν με τους προαναφερθέντες.

Τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των τριών αυτών προσώπων εκδόθηκαν την Πέμπτη (19/12) το μεσημέρι, ενώ εφόσον αναζητηθούν και δεν εντοπιστούν συντόμως, τότε θα προχωρήσουν οι διαδικασίες με στόχο την έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψής τους.

‘Έστησε’ την Αστυνομία ο Ντίλιαν
Εδώ να θυμίσουμε ότι ο Ταλ Ντίλιαν, που παρουσίασε στο αμερικανικό περιοδικό Forbes τις δυνατότητες του VAN παρακολουθήσεων, είχε αναφέρει στις αρχές περί το δεύτερο 10ήμερο του Νοεμβρίου ότι θα επέστρεφε στην Κύπρο. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε ποτέ.

Σε νησί του Ειρηνικού ο Άβνι
Όσο για τον Αβραάμ Σαχάκ Άβνι, αν και τουλάχιστον μέχρι τις 16 Νοεμβρίου βρισκόταν στην Κύπρο (στην παρουσία του τη συγκεκριμένη ημέρα έγινε έρευνα στο κτήριο που στεγάζονται οι εταιρείες του), εντούτοις, σύμφωνα με αστυνομική πηγή του ThemaOnline, στην παρούσα φάση βρίσκεται σε νησί του Ειρηνικού Ωκεανού.

Είναι αβέβαιο κατά πόσον θα δώσουν σημεία ζωής, γι΄ αυτό και το πιθανότερο σενάριο πλέον είναι η δρομολόγηση διαδικασιών με στόχο την έκδοση ενταλμάτων σύλληψής τους.

Σύνδεση εταιρειών

Η ενεχόμενη στην υπόθεση εταιρεία WS Wispear Systems LTD επιδιδόταν σε πρωτοφανές παιχνίδι εντυπώσεων εντός της ημέρας (20/12), εκδίδοντας τρεις διαδοχικές ανακοινώσεις, μέσω των οποίων παραλλήλιζε τις έρευνες της Αστυνομίας για τις παρακολουθήσεις με «κυνήγι μαγισσών».

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Κατά την εξέταση του αιτήματος προσωποκράτησης των τριών υπόπτων στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, παρουσιάστηκαν στοιχεία που υποδεικνύουν τον ύποπτο ρόλο των εταιρειών.

Αποδείχθηκε μεταξύ άλλων ότι ο Άβνι και ο Ντίλιαν είναι στενοί συνεργάτες και κατ΄ επέκταση NCIS και Intellexa φαίνεται να είναι το ένα και το αυτό. Η εταιρεία του Άβνι, για παράδειγμα, σε μια περίπτωση πλήρωσε χρήματα για ρυμούλκηση του VAN που ανήκει στην Intellexa και τη WiSpear.

Χρησιμοποίησαν, ακόμη, τους ίδιους χώρους στο κτήριο, ενώ φαίνεται να είχαν και… κοινόχρηστο εξοπλισμό. Η εταιρεία του Άβνι, επίσης, είχε κάνει το συμβόλαιο για ενοικίαση των χώρων του κτηρίου που χρησιμοποιούσε και ο Ντίλιαν…

Σε μια περίπτωση ο Άβνι ανέφερε ότι παραχώρησε εξοπλισμό στον Ντίλιαν «γιατί είναι φίλοι και συνεργάτες μεταξύ τους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top