ΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Οι δυνάμεις του Χαφτάρ κατέλαβαν τουρκικό πλοίο - VIDEO

Λιβύη: Οι δυνάμεις του Χαφτάρ κατέλαβαν τουρκικό πλοίο - VIDEO

Οι ναυτικές δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ κατέλαβαν πλοίο με τουρκικό πλήρωμα στις ακτές της Λιβύης, την Κυριακή 22/12.

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζή

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση του τουρκικού κοινοβουλίου να εγκρίνει την συμφωνία ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας με τη Λιβύη.

Ένα ναυτικό πολεμικό πλοίο που ανήκε στον αυτοδιαμορφωμένο ανατολικό εθνικό στρατό του Λιβύου στρατάρχη Χαφτάρ, σταμάτησε το πλοίο στα χωρικά ύδατα της Λιβύης από την ανατολική πόλη Ντέρνα και το έσυρε στο λιμάνι Ras El Hilal "για επιθεώρηση του φορτίου", ανάφερε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Λιβυκού Στρατού,  Αχμέτ Μισμάρι, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι δυνάμεις του διοικητή Χαφτάρ, παραχώρησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters,  βίντεο που δείχνει τις ναυτικές δυνάμεις της Λιβύης να σταματούν το πλοίο και να ανακρίνουν τρία μέλη του πληρώματος. Επίσης, δημοσίευσαν αντίγραφα διαβατηρίων τριών Τούρκων υπηκόων.

Πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσαν στο Al Jazeera ότι το πλοίο αντιμετώπιζε "τεχνικά προβλήματα" και δεν μπορούσε να αποπλεύσει όπως πρέπει, οδηγώντας το πλήρωμα του πλοίου να ζητήσει βοήθεια από τις ακτοφυλακές της Λιβύης.

Το Σάββατο 21/12, η Άγκυρα υπέγραψε την συμφωνία για ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία με την αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης (GNA).

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να αναπτύξει στρατεύματα στη Λιβύη προς υποστήριξη του της Κυβέρνησης του Σαράζ , αλλά δεν έχει υποβληθεί αίτημα.

Η Άγκυρα έχει αποστείλει στρατιωτικές προμήθειες στη Λιβύη, και παραβίασε το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ.

Η Τουρκία υποστηρίζει την ΚΕΣ, με επικεφαλής τον Σαράζ, καθώς καταπολεμά από την επί μακρών θέση  τις δυνάμεις του Χαφταρ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top