ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

A.Νεοφύτου: «Δεν φοβόμαστε να πούμε ότι είμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων - Αποτελούν τις άμεσες μεγαλύτερες επενδύσεις»

A.Νεοφύτου: «Δεν φοβόμαστε να πούμε ότι είμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων - Αποτελούν τις άμεσες μεγαλύτερες επενδύσεις»

Οι αποκρατικοποιήσεις, αποτελούν τις άμεσες μεγαλύτερες επενδύσεις που μπορούν να γίνουν σε αυτό τον τόπο, είπε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας πως το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της οικονομίας και του Κύπριου καταναλωτή, δεν μπορούν να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, έναντι των ιδιοτελειών και των αγκυλώσεων.

Σε ομιλία του στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου είπε πως “δεν φοβόμαστε να πούμε ότι είμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων” προσθέτοντας πως “άλλο είναι τα συνθήματα και οι ταμπέλες και άλλη η ουσιαστική πολιτική πράξη” και ότι “όλοι θα βγουν κερδισμένοι”.

Διασφαλίζουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων,  είπε, δίνοντάς τους επιλογές που τους ικανοποιούν. “Με τον ίδιο τρόπο είχαμε πετύχει και στο παρελθόν την αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων. Χωρίς ούτε ένας εργαζόμενος να θυματοποιηθεί και χωρίς ο φορολογούμενος να επιβαρυνθεί έστω ένα σεντ, απέκτησε η Κύπρος αεροδρόμια που αποτελούν την καλύτερη βιτρίνα για τον τόπο”, σημείωσε.

Εδωσε παράδειγμα ότι στην περίπτωση των αεροδρομίων, δόθηκαν στους εργαζομένους τρεις επιλογές -να βρουν από το στρατηγικό επενδυτή τις ίδιες ή καλύτερες συμβάσεις, ένα πλουσιοπάροχο σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης και να μεταφερθούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. “Ολοι θα βγουν κερδισμένοι από αυτή την διαδικασία”, είπε.

Το ίδιο, σημείωσε, θα γίνει και με τις τηλεπικοινωνίες, το ίδιο θα γίνει και με τα λιμάνια μας, χωρίς το κράτος να χάνει την κυριότητα.

“Το δημόσιο καλό, δεν είναι προνόμιο των συμφερόντων κανενός. Φτάνει πια να θυσιάζεται ο τόπος, για να μην γίνεται καμία αλλαγή προς την σωστή κατεύθυνση. Τελεία και παύλα”, είπε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top