ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ασυνήθιστο, αλλά στο ντέρμπι αιωνίων θα το δούμε – Μεγάλο ενδιαφέρον η νέα κόντρα των δύο κόουτς

Ασυνήθιστο, αλλά στο ντέρμπι αιωνίων θα το δούμε – Μεγάλο ενδιαφέρον η νέα κόντρα των δύο κόουτς

Σίγουρα δεν είναι η… αγαπημένη αγορά Κυπριακών ομάδων, είτε για μεταγραφές είτε για προπονητές, αλλά αυτή τη σεζόν, στους αιώνιους της Λευκωσίας, συμβαίνει. Σπάνιο σκηνικό να δούμε σε ντέρμπι Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ δύο προπονητές από την ίδια χώρα, δη αυτή τη φορά από Νορβηγία.

Ο Χένινγκ Μπεργκ από το καλοκαίρι που ανέλαβε τις τύχες της Ομόνοιας, την καθοδηγά μέσα σε μία επιτυχημένη πορεία, όπου αποχαιρετά το 2019 στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Δεν είναι και υπερβολή, ή ψέμα εάν προτιμάτε, βλέποντας ο ΑΠΟΕΛ ότι δεν του έβγαινε με τους προηγούμενους προπονητές που είχε, να αποφάσισε να ακολουθήσει η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη συνταγή του αιώνιου αντιπάλου.

Έτσι, αποφάσισε και έδωσε τη σκυτάλη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας σε Νορβηγικά χέρια, αυτά του Κάρε Ινγκεμπρίγκτσεν.

Πάντως, άξιο αναφοράς είναι ότι Μπεργκ και Ινγκεμπρίγκτσεν έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους στο παρελθόν στη χώρα τους, τέσσερις φορές.  Ο συντελεστής των αποτελεσμάτων από μία νίκη και δύο ισοπαλίες.

Συγκεκριμένα, ο Κάρε Ινγκεμπρίγκτσεν την τριετία 2008-2011 ως προπονητής της Μπόντο Γκλιμτ (Bodø/Glimt) είχε απέναντι του τον Χένινγκ Μπεργκ, όταν ο τελευταίος ήταν στον πάγκο της Λιν (Lyn) το 2008.  Ο Μπεργκ κέρδισε την πρώτη τους κόντρα στην έδρα της τότε ομάδας του με 3-1, ενώ στο άλλο παιχνίδι που έγινε στην έδρα της Μπόντο Γκλιμτ (Bodø/Glimt) κέρδισε η τότε ομάδα του Ινγκεμπρίγκτσεν με 2-1.

Το 2009 είχαμε τα δύο ισόπαλα αποτελέσματα.  Ο Μπεργκ ήταν στον πάγκο της Λίλλεστρομ (Lillestrom), όπου κόντρα στην Μπόντο Γκλιμτ (Bodø/Glimt) του Κάρε Ινγκεμπρίγκτσεν όπου στα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος Νορβηγίας είχαμε ισοπαλίες 2-2 και 1-1.

Από τότε μέχρι σήμερα δεν βρέθηκαν αντίπαλοι Μπεργκ και Ινγκεμπρίγκτσεν. Έτσι, τους δίδεται η ευκαιρία για πέμπτη κόντρα στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής, τελευταίας της α΄ φάσης του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας, όπου ο ΑΠΟΕΛ είναι τυπικά γηπεδούχος επί της Ομόνοιας στο ΓΣΠ.

Διαβάστε επίσης: 

Έστειλε ήδη… ΜΗΝΥΜΑ σε Μπεργκ ο νέος κόουτς του ΑΠΟΕΛ – Τι είπε ο Κόρε Ινγκέμπριτσεν

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top