ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Υπ. Υγείας θα συνοπογράψει το μνημόνιο ΠΑΣΙΝ - ΟΑΥ - Μελετάει και άλλα σενάρια

Το Υπ. Υγείας θα συνοπογράψει το μνημόνιο ΠΑΣΙΝ - ΟΑΥ  - Μελετάει και άλλα σενάρια

Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε «για να καθησυχαστεί αυτή τους η ανησυχία και για να επαναβεβαιώσουμε την πολιτική βούληση που έχουμε ως Κυβέρνηση, το μνημόνιο ανάμεσα στον ΠΑΣΙΝ και τον ΟΑΥ θα συνυπογραφεί και από εμένα».

«Οι όροι του μνημονίου θα ενσωματωθούν στη συνέχεια υπό μορφή συμβολαίου, το οποίο θα υπογράψει ο ΟΑΥ με έκαστο ιδιωτικό νοσηλευτήριο που θα επιλέξει να ενταχθεί στο Σύστημα», είπε.

Παράλληλα, ο κ. Ιωάννου επεσήμανε ότι ο ίδιος μελετάει και ορισμένα άλλα σενάρια «που μπορεί να διασφαλίσουν περαιτέρω την τήρηση των συμφωνηθέντων και κατ’ επέκταση τη βιωσιμότητα των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων». Ωστόσο δεν θέλησε να επεκταθεί περαιτέρω επ’ αυτού αρκούμενος να πει ότι θα υπάρξει ενημέρωση σύντομα για την όποια απόφαση του.

Κληθείς να επιβεβαιώσει δημοσιεύματα που τον φέρουν να καταθέτει πρόταση στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, αναφορικά με τις εγγυήσεις, ο κ. Ιωάννου δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, επαναλαμβάνοντας πως «η πρόθεσή μας είναι αυτό το ζήτημα να επιλυθεί την ερχόμενη εβδομάδα».

«Εκείνο που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι αντιλαμβανόμαστε τις ανησυχίες των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων ως προς την οικονομική τους βιωσιμότητα στο ΓεΣΥ και στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την τήρηση του οικονομικού σκέλους της συμφωνίας του μνημονίου ως Κυβέρνηση», επανέλαβε. «Αυτό είναι το σημαντικό: η τήρηση των οικονομικών όρων που θα απορρέουν από τη συμφωνία που θα υπογράψει έκαστο νοσηλευτήριο», πρόσθεσε.

Διευκρίνισε ακόμα ότι «εγγυήσεις θα προσφέρονται όχι μόνο από το γεγονός ότι κι εγώ ως πολιτικός προϊστάμενος θα υπογράψω το μνημόνιο, αλλά και από το γεγονός ότι οι όροι του μνημονίου θα ενσωματωθούν σε συμβόλαια που θα υπογραφούν μεταξύ ΟΑΥ και έκαστου νοσηλευτηρίου».

Υπενθύμισε ότι ο ΟΑΥ ως πρόσωπο δημοσίου δικαίου αποτελεί μέρος της ευρύτερης Κυβέρνηση. «Άρα στην ουσία θα υπογραφούν συμβόλαια με έναν Οργανισμό που ανήκει στην Κυβέρνηση και πιθανή μη τήρηση των όρων του συμβολαίου δίνει το δικαίωμα στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο να προσφύγει στη δικαιοσύνη και ανάλογα να δικαιωθεί ή όχι. Άρα και μέσω των συμβολαίων θα παρέχεται η απαραίτητη εγγύηση», είπε.

Ο Υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τόσο τον Πρόεδρο και τη διευθυντική ομάδα του ΟΑΥ όσο και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΙΝ και τους συνεργάτες του για την καλή πίστη που έδειξαν στον διάλογο, και επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση «θα παρακολουθεί στενά την υλοποίηση των όρων του μνημονίου και βρίσκεται σε ετοιμότητα να παρέμβει εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη και όλοι οι άλλοι μηχανισμοί δεν αποδώσουν».

Σε ερώτηση αν τέθηκαν χρονοδιαγράμματα για τα επόμενα βήματα ο Πρόεδρος του ΟΑΥ Θωμάς Αντωνίου ανέφερε ότι τα επόμενα βήματα περιλαμβάνονται στο μνημόνιο. «Τα επόμενα βήματα είναι ότι μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα εκφράσουν ενδιαφέρον όσα νοσηλευτήρια ενδιαφέρονται για να μπούμε σε επιμέρους διαβουλεύσεις για το καθένα ξεχωριστά», είπε, προσθέτοντας ότι ακολούθως κατά τη διάρκεια της περιόδου μέχρι την 31η Μαΐου θα γίνουν οι διαβουλεύσεις για να καθοριστούν οι επιμέρους προϋπολογισμοί για το κάθε νοσηλευτήριο».

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top