ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κουρασμένος αλλά όρθιος ο Άρης!

Κουρασμένος αλλά όρθιος ο Άρης!

Ισόπαλοι 0-0 τελείωσαν στο AEL FC Arena, η ΑΕΛ με τον Άρη σε ένα νευρικό ματς, με τον Άρη να έχει συγκάτοικο την Ξάνθη πλέον με 26 βαθμούς στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Ο Κουέστα με δύο σπουδαίες επεμβάσεις κράτησε το μηδέν και χάρισε στον Άρη τον έναν πόντο απέναντι στην ΑΕΛ σε ένα ματς που έκλεισε μια εξαιρετικά δύσκολη τριάδα αγώνων μέσα στην εβδομάδα για την ομάδα του Μίκαελ Ένινγκ.

Πολύ νευρικό το ματς, με ελαφρώς καλύτερη και σαφώς πιο φρέσκια την ΑΕΛ που δεν μπόρεσε όμως να βγάλει πολλές φάσεις και είδε τον Κουέστα στο 64’ να σταματά τον Κάτσε και στο 80’ τον Καρανίκα. Στους 26 πόντους και στην 4η θέση ο Άρης με συγκάτοικο την Ξάνθη πλέον, έμεινε στους 23 η ΑΕΛ που δείχνει να έχει θέμα στην παραγωγή φάσεων.

Πώς έπαιξαν

Η ΑΕΛ παρατάχθηκε στην αναμέτρηση με 3-5-2 και μπροστά τον Παπάζογλου με παρτενέρ τον Ουάρντα, ενώ ο Άρης είχε και πάλι στο γήπεδο την ίδια ενδεκάδα για 3ο σερί ματς, με το 4-4-1-1. Με την είσοδο του Ντιγκινί στο 69’ ο Μίκαελ Ένινγκ το άλλαξε σε 4-2-3-1.

Το ματς

Πολύ κακό το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, για το οποίο δεν χωρούν και πολλά σχόλια. Η ΑΕΛ είχε τις δύο καλύτερες στιγμές στο πρώτο 45λεπτο, δίχως όμως να έχει κάποια ξεκάθαρη υπεροχή. Οι δύο αντίπαλοι αλληλοεξουδετερώθηκαν, με τον Άρη να φαίνεται σαφώς πως υπέφερε από έλλειψη φρεσκάδας. Ο Καραντώνης σφύριξε πάρα πολύ στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα το ματς να μην βρει καθόλου ρυθμό και το 0-0 ήταν απόλυτα φυσιολογικά αυτό που σφράγισε το πρώτο μέρος. Ένα 45 λεπτο που είχε μόλις 16 λεπτά καθαρό χρόνο παιχνιδιού.

Για τον Άρη ήταν φανερή η έλλειψη ενέργειας, αφού ο Γιάννης Φετφατζίδης μπλοκαρίστηκε πολύ καλά από τον Καρανίκα, σε ένα μαρκάρισμα που είχε και βοήθειες. Η ΑΕΛ έφτασε στις δύο καλύτερες φάσεις στο 20’ και στο φινάλε του πρώτου μέρους. Στην πρώτη, ο Ματίγια έκανε λάθος, δίνοντας την ευκαιρία στον Ουάρντα να φύγει στο ένας εναντίον τριών που ολοκληρώθηκε με ένα σουτ που μπλόκαρε ο Κουέστα. Ο καλύτερος συνδυασμός ήρθε στις καθυστερήσεις του α’ μέρους, με τον Ουάρντα να σεντράρει, τον Παπάζογλου να στρώνει την μπάλα στον Κάτσε που μόνος λίγο πίσω από το σημείο του πέναλτι αστόχησε.

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο αντίπαλοι προσπάθησαν ν΄ανεβάσουν στροφές. Μετά από ένα πεντάλεπτο με σκληρά μαρκαρίσματα, το ματς έστρωσε κάπως σε σύγκριση με το τι προηγήθηκε. Ο Άρης ήταν ο πρώτος που απείλησε με ένα ωραίο μακρινό σουτ του Μπρούνο Γκάμα, που πέρασε λίγο έξω από την εστία. Ωστόσο η κόπωση για τον Άρη αποτελούσε ανασταλτικό στοιχείο για να μπορέσει να επιβάλλει ρυθμό. Ο Λούκας Σάσα που με μαρκάρισμα στον Κάτσε, φλέρταρε με την δεύτερη κίτρινη, αντικαταστάθηκε από τον Αμπού Μπα. Στο 64’ η ΑΕΛ είχε την δική της μεγάλη στιγμή με τον Κάτσε, μετά από πάσα του Μιλοσάβλιεβιτς, αλλά ο Κουέστα είχε απάντηση. Η ΑΕΛ πίεσε με κάποιες στημένες μπάλες, αλλά δεν βρήκε γκολ σε αυτό το διάστημα.

Με την είσοδο του Ντιγκινί αντί του Λάρσον ο Άρης θα γυρίσει τον σχηματισμό σε 4-2-3-1, μια αλλαγή που έδωσε κάποιες ανάσες στην άμυνα του Άρη, όμως ήταν πάλι ο Ισπανός πορτιέρε που έσωσε τους φιλοξενούμενους, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε στον ώμο κατά την διάρκεια του ματς, αφού σε προσπάθεια του Καρανίκα που απέφυγε τον Ροζ, κράτησε το μηδέν με σπουδαία επέμβαση, λίγες στιγμές μετά την είσοδο του Μπούστος στο ματς.

Ο Μόρας που κέρδισε κατά κράτος τον Ιντέγε σε προσωπική φάση και ο Δεληζήσης που σταμάτησε τον Νούνιτς καθώς μπήκε στην περιοχή και ενώ δεν πάσαρε εγκαίρως στον αμαρκάριστο Ουάρντα, κράτησαν το μηδέν και έτσι το ματς απόλυτα φυσιολογικά.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς (78’ Μπούστος), Παπάζογλου (86’ Νούνιτς), Μόρας, Καρανίκας, Σεσέροβιτς (90+3’ Μπάλλας), Μπέρτος, Κάτσε,Μπράλιτς

Στον πάγκο έμειναν οι: Σουλούκος, Ζίζιτς, Γκόλιας, Πινακάς

Άρης: Κουέστα, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Ρόουζ, Σάσα (62’ Μπα), Ματίγια, Φετφατζίδης, Ιντέγε, Μπρούνο Γκάμα (79’ Μαρτίνες), Λάρσον (69’ Ντιγκινί)

Στον πάγκο έμειναν οι: Έμαν, Σόουζα, Μαντσίνι

Πηγή: Sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου για τους Πυροβολισμούς στο Ζακάκι - Δύο οι δράστες

Δεν υποφέρονται οι τιμές ηλεκτρισμού: Έχουμε το πέμπτο πιο ακριβό ρεύμα στην ΕΕ - Η διαφορά με τις υπόλοιπες χώρες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται ρυθμίσεις σε βελάκια πρόστιμα και γραμμές - «Δε θέλουμε να ταλαιπωρείται ο κόσμος»

Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο για τα επεισόδια το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Λεμεσό - Συνεχίζονται οι έρευνες



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top