ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κομβική «μάχη» στην «Αρένα» για εισόδο στην εξάδα – Μονόδρομος η νίκη για ΑΕΚ, για δύο αποτελέσματα η ΑΕΛ

Κομβική «μάχη» στην «Αρένα» για εισόδο στην εξάδα – Μονόδρομος η νίκη για ΑΕΚ, για δύο αποτελέσματα η ΑΕΛ

Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τη «μάχη» εισόδου στην πρώτη εξάδα, θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου (25/01, 17:00) στο «ΑΕΚ Αρένα» ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Κυπελλούχο ΑΕΛ.

Η ομάδα της Λάρνακας βρίσκεται στην 7η θέση με 22 πόντους, έναν λιγότερο από την 6η ΑΕΛ και την 5η Νέα Σαλαμίνα και με «όπλο» την έδρα της, θα επιδιώξει πάση θυσία τη νίκη για να ανέβει έστω και προσωρινά στην 5η θέση, διατηρώντας παράλληλα επαφή με τις θέσεις που εξασφαλίζουν ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ως γνωστό, ο πρωταθλητής θα παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ο 2ος και ο 3ος της βαθμολογίας στα προκριματικά του Γιουρόπα. Ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ εξασφαλίζει και η 4η θέση, αν η ομάδα που θα κατακτήσει το κύπελλο, είναι μία από αυτές που θα τερματίσουν στις τρεις πρώτες θέσεις.

Τα ίδια δεδομένα ισχύουν και για την Κυπελλούχο ΑΕΛ, η οποία με νίκη θα κάνει άλμα εξάδας, αφού θα πάει στο +4 από την ΑΕΚ, όμως και η ισοπαλία δεν θα είναι καθόλου άσχημο αποτέλεσμα σε μία δύσκολη έδρα και απέναντι σε μία ομάδα που έχουν τους ίδιους στόχους…

Ο προπονητής των γηπεδούχων, Ηλίας Χαραλάμπους, πέρασε από «κόσκινο» την αντίπαλη ομάδα πριν καταλήξει στο αγωνιστικό του πλάνο, το οποίο ανέλυσε λεπτομερώς στους παίκτες του, ζητώντας τους συγκεκριμένα πράγματα στο τακτικό κυρίως κομμάτι, για να «κτυπήσουν» την ΑΕΛ στις αδυναμίες της.

Για μία ακόμη φορά αντιμετωπίζει σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα, αφού δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Μοϊσόφ, Γκαρσία και Γιάννου, καθώς και ο Φερνάντεθ που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Αντίθετα, επιστρέφουν οι Πλάνας και Κάσες, οι οποίοι διεκδικούν θέση στην αρχική ενδεκάδα, ενώ είναι πανέτοιμος και ο Τρισκόφσκι. Ο Ακοράν προπονήθηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο νεοαποκτηθείς Άμπραχαμ Γκονζάλες.

Στο «στρατόπεδο» της ΑΕΛ, η εντός έδρας ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα, έβαλε σε… μπελάδες τους «γαλαζοκίτρινους» στη «μάχη» που δίνουν για να τερματίσουν στην πρώτη εξάδα και κάθε ματς από εδώ και πέρα μέχρι το φινάλε του Β΄ γύρου θα αντιμετωπίζεται σαν τελικός, αφού όλοι έχουν αντιληφθεί ότι κάθε χαμένος βαθμός, μπορεί να στείλει την ομάδα στο Β΄ γκρουπ της… ταλαιπωρίας, όπου θα αναγκαστούν να δώσουν δέκα ματς μεταξύ… συγγενών και φίλων δίχως κανένα στόχο.

Αυτό το… εφιαλτικό σενάριο δεν θέλει κανένας στην ΑΕΛ να πάρει «σάρκα και οστά», γι΄ αυτό και εμφανίζονται πεισμωμένοι για να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, στο οποίο ο Ντούσαν Κέρκεζ δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους λόγω καρτών, Ζντραβκόφσκι και Αντάμοβιτς.

Ο Κυπροβόσνιος τεχνικός μελέτησε όπως πάντα λεπτομερώς τον αντίπαλο και ανέλυσε στους παίκτες του το πλάνο και την τακτική που θα ακολουθήσουν, ζητώντας τους ιδιαίτερη προσοχή στους τομείς που η ΑΕΚ είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, ενώ τους εξήγησε παράλληλα, πως θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες της…

Επιστρέφουν οι Γκαστανιάγα και Γουίλερ που εξέτισαν την ποινή τους λόγω καρτών.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



Το εκλογικό πανόραμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: 20 νέοι Δήμοι, 5 ΕΟΑ και 30 Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων

Το εκλογικό πανόραμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: 20 νέοι Δήμοι, 5 ΕΟΑ και 30 Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων

Είκοσι νέοι Δήμοι, πέντε Επαρχιακοί Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ), τριάντα Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων συνθέτουν τη νέα εικόνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο, που θα πάρει σάρκα και οστά μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, που σηματοδοτούν μια νέα αρχή όσον αφορά στους δήμους και στις κοινότητες της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top