ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επέστρεψε με ηγέτη… Ντε Βινσέντι!

Επέστρεψε με ηγέτη… Ντε Βινσέντι!

Ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 3-0 της Δόξας στο Μακάρειο για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος επιστρέφοντας στις νίκες και στα γκολ μετά από τρεις αγώνες!

Με αυτό το τρίποντο οι γαλαζοκίτρινοι έφτασαν τους 31 βαθμούς και ανέβηκαν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. «Κολλημένη» στην τελευταία θέση η ομάδα της Κατωκοπιάς με 8.

Δύο γκολ ο Ντε Βινσέντι, ο οποίος ήταν… ορεξάτος, στο 21′ με πέναλτι και στο 37′, Μερκής στο 42′ τα γκολ που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Πρόβλημα με Τάμαρι στον ΑΠΟΕΛ που έφυγε υποβασταζόμενος και δεν μπορούσε να πατήσει το πόδι του. Πολύ καλή η ομάδα του Κόρε στο α΄μέρος, στην επανάληψη έριξε ταχύτητα.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ 

Μόλις τρία λεπτά χρειάστηκαν για να έρθει η πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι η οποία άνηκε στους φιλοξενούμενους. Στο 3′ ο Ντε Βινσέντι έδωσε στον Πάβλοβιτς μέσα στην περιοχή, με τον Σέρβο να κάνει το σουτ ωστόσο ήταν άστοχο και κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 6′ οι γηπεδούχοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Ο Ζορζίνιο μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή, έκανε και το γύρισμα με τον Μερκή να διώχνει σε κόρνερ. Δέκα λεπτά αργότερα, στο 16′, ξανά ο επιθετικός της ομάδας του Ερανοσιάν, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ από πλάγια θέση με την μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Μπέλετς.

Στο 19′ ο Βασίλης Δημητρίου έδειξε την άσπρη βούλα για τον ΑΠΟΕΛ σε μαρκάρισμα του Ντερβίτς στον Μιχαΐλοβιτς και ο Ντε Βινσέντι που ανέλαβε την εκτέλεση άνοιξε το σκορ στο 21′.

Η Δόξα έφτασε κοντά στο γκολ, στο 30′, αλλά το σουτ του Μαρτίνου Χριστοφή έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπέλετς.

Εφτά λεπτά μετά, στο 37′, ο Γιάκολις έκανε το  στην περιοχή, ο Ντε Βινσέντι βρέθηκε στην καρδία της άμυνας της Δόξας έβαλε την προβολή και σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, και έγραψε το 2-0.

Ο Μερκής, στο 42′ «χτύπησε» για το 3-0, με τον κεντρικό αμυντικό του ΑΠΟΕΛ να κάνει το δυνατό σουτ και την μπάλα να… αναπαύεται στα δίκτυα του Γκράσα, διαμορφώνοντας το σκορ ημιχρόνου.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ 

Η πρώτη φάση της επανάληψης άνηκε στη Δόξα. Στο 57′ ο Μιντίκκης έκανε ένα καλό φαλτσαριστό σουτ με την μπάλα να φεύγει εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι τιυ Μπέλετς.

Στο 60′ οι γαλαζοκίτρινοι σκόραραν με τον Σάβιτς, ωστόσο ο Βασίλης Δημητρίου, σφύριξε επιθετικό φάουλ και το γκολ δεν μέτρησε.

Στο 73′ ο Πάβλοβιτς έκανε το ανάποδο, ωστόσο η μπάλα κτύπησε στον Μερκή και έφυγε έξω.

Ο Βιντιγκάλ στο 80′ έκανε ωραίο πλασαριστό σουτ ωστόσο, ο Γκράσα, έπεσε και έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Έτσι το 3-0 που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο, έμελλε να ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τους γαλαζοκιτρίνους να επιστρέφουν στις νίκες και στα γκολ 3 παιχνίδια μετά.

Με αυτή τη νίκη, ο ΑΠΟΕΛ ανέβηκε στην 3η θέση και τους 31 βαθμούς, αφήνοντας παράλληλα τη Δόξα «κολλημένη» στους 8 και την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Δόξα (Ερανοσιάν): Γκράσα, Ντερβίτ, Γιούτρις (57′ Ζε Βαλέντε), Χριστφοφή, Μέσκα, Μιντίκκης, Μπόλιεβιτς, Ασαμόα (57′ Καρλίτος), Τραϊτσέφσκι, Παπαφώτης, Ζορζίνιο

Στον πάγκο: Γκρεμσλ, Παρασκευά, Ίταλο, Λουίς Κάρλος, Φασουλιώτης, Χαραλάμπους, Νελσίνιο

ΑΠΟΕΛ (Ινγκεμπρίγκτσεν): Μπέλετς, Μιχαΐλοβιτς, Σάβιτς, Μερκής, Ιωάννου, Σόουζα, Μάτιτς, Ντε Βινσέντι (81′ Γένσεν), Τάμαρι (70′ Βιντιγκάλ), Γιάκολις (61′ Γέφτοβιτς), Πάβλοβιτς

Στον πάγκο: Βάτερμαν, Χαλένιους, Μακρής, Καλογήρου, Σιέλης, Άλεφ

Kίτρινες: Τραϊτσέφσκι, Χριστοφή / –
Κόκκινες: –

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος
4ος Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Παρατηρητής Διαιτησίας:  Ξάνθου Ανδρέας

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top