Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Ασφάλειας Υγείας της ΕΕ τη Δευτέρα λόγω κοροναϊού, ανακοίνωσε η Επίτροπος Κυριακίδου

Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Ασφάλειας Υγείας της ΕΕ τη Δευτέρα λόγω κοροναϊού, ανακοίνωσε η Επίτροπος Κυριακίδου

Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Ασφάλειας Υγείας της ΕΕ τη Δευτέρα 27/1, ανακοίνωσε  η Επίτροπος αρμόδια για θέματα Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.


Συγκεκριμένα στο μήνυμά της η Επίτροπος αναφέρει τα εξής: "παρακολουθούμε την εξελισσόμενη κατάσταση με τον κοροναϊό πολύ στενά και έχουμε συγκαλέσει σύσκεψη της Επιτροπής Ασφάλειας Υγείας της ΕΕ για τη Δευτέρα, ώστε να επεξεργαστούμε τις επιλογές απόκρισης και τις ανάγκες προετοιμασίας που απαιτούνται για τα κράτη μέλη".

Η αρμόδια Επίτροπος σημειώνει: "Βρίσκομαι σε στενή επικοινωνία με τα κράτη μέλη, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και τo Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (European Centre for Disease Prevention and Control - ΕCDC)".

Υπενθυμίζει ότι το ECDC βρίσκεται σε διαδικασία επικαιροποίησης της εκτίμησης κινδύνου, ενώ σήμερα το πρωί συζήτησε την κατάσταση με τον Υπουργό Υγείας της Κροατίας" η οποία ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ. "Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να επιτείνουμε την αντίδρασή μας αν χρειαστεί", καταλήγει η Επίτροπος Κυριακίδου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επόμενη μέρα εκεχειρίας: Τραμπ, Ιράν και Ισραήλ «πανηγυρίζουν» - Οι αμφιβολίες για το πυρηνικό πλήγμα

Επόμενη μέρα εκεχειρίας: Τραμπ, Ιράν και Ισραήλ «πανηγυρίζουν» - Οι αμφιβολίες για το πυρηνικό πλήγμα

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να ρισκάρει με την απόφασή του να πλήξει ιρανικές πυρηνικές και, όπως όλα δείχνουν, κατάφερε να πετύχει μια νίκη έναντι της Τεχεράνης.