ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ο Κυπριακός Τύπος βλέπει UEFA, κοροναϊό και στεγαστική πολιτική

Ο Κυπριακός Τύπος βλέπει UEFA, κοροναϊό και στεγαστική πολιτική

Οι εξελίξεις με τα στημένα παιγνίδια και την κάθοδο της ΟΥΕΦΑ στην Κύπρο στον απόηχο των καταγγελιών του Προέδρου της Ομόνοιας, τα αυξανόμενα κρούσματα κοροναϊού και οι συστάσεις του ΠΟΥ, η σύσκεψη για την στεγαστική πολιτική, η συνεδρίαση στη Βουλή για τα ταμεία προνοίας και οι διαβεβαιώσεις για το ενεργειακό πρόγραμμα της Λευκωσίας είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Τετάρτη 29/01.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριό του θέμα «Άλλο η 19χρονη Βρετανίδα και άλλο ο Παπασταύρου!» γράφει για δύο μέτρα και δύο σταθμά και διερωτάται αν η δικαιοσύνη είναι τυφλή για όλους ή κάνει τα στραβά μάτια και αν είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο. Αλλού αναφέρει πως συνεχίζει τον καλπασμό ο κοροναϊός και ότι ο ΠΟΥ μιλά τώρα για ψηλό κίνδυνο. Η «Α» σε άλλο της θέμα προβάλλει την συνεδρίαση χθες στο Προεδρικό για την στεγαστική πολιτική και τις αποφάσεις για διόρθωση αδυναμιών.

«Οργανωμένο έγκλημα οι στημένοι αγώνες» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει πως η διαφθορά στο ποδόσφαιρο σημειώνεται με μεθόδους αντιμετώπισης του υποκόσμου και ότι θεωρείται σημαντικό εργαλείο η παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Αλλού αναφέρει ότι εγκρίνεται η λίστα κυρώσεων για την Τουρκία καθώς δόθηκε πράσινο φως από τις Βρυξέλλες. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται σε δικηγόρο που κατάφερε και καρπώθηκε το εφάπαξ γυναίκας και τα επιδόματά της, ύψους 35,000 ευρώ, με υποσχέσεις για επαναπρόσληψη στο δημόσιο.

Κάτω από τον τίτλο «Αγοράζει κτήρια το κράτος» στεγάζει το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» που γράφει πως εντοπίστηκαν ακίνητα για τις άμεσες ανάγκες στέγασης δημόσιων υπηρεσιών και αρχίζουν διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες τους. Αλλού γράφει για την εμπιστευτική ενημέρωση της Βουλής για το πρόγραμμα γεωτρήσεων από τον Υπουργό Ενέργειας. Ο «Φ» σε  άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι υπό κράτηση τέθηκαν δύο άτομα για υπόθεση απόπειρας φόνου πριν από δύο χρόνια.

«Φτάνει άλλοθι και προφάσεις για την ‘παράγκα’» είναι  ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που αναφέρεται στις τοποθετήσεις του ΑΚΕΛ για τα στημένα παιγνίδια και την κατάσταση στο ποδόσφαιρο. Αλλού γράφει πως ο ΥΠΕΣ ανέφερε ότι δεν τοποθετήθηκαν ανελκυστήρες σε προσφυγικές πολυκατοικίες γιατί δεν δίνουν συγκατάθεση οι πρόσφυγες. Η «Χ» προβάλλει σε άλλο θέμα την δικαίωση οικογένειας στρατιώτη από το ΕΔΑΔ.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Δημόσιος κίνδυνος μια επισφαλής ΑΟΖ» αναφέρεται στην συζήτηση στη Βουλή για το ενεργειακό πρόγραμμα της ΚΔ και τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης. Αλλού αναφέρεται στην απόφαση του ΕΔΑΔ σε προσφυγή οικογένειας στρατιώτη που βρέθηκε νεκρός κάτω από γέφυρα το 2005. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης για τα στημένα και τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επέλθει κουκούλωμα.

Η «Οικονομική Καθημερινή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Εξόφληση δανείου με δόσεις ενοικίου» και αναφέρει πως εισάγεται στην Κύπρο το μοντέλο "mortgage to rent" για δανειολήπτες με οικονομικά προβλήματα που θα μπορούν να μεταβιβάζουν το ακίνητο τους στην τράπεζα ή εταιρεία διαχείρισης και θα πληρώνουν ενοίκιο. Αλλού αναφέρει πως το μέλλον της ηλεκτροκίνησης βρίσκεται πλέον στις κυψέλες υδρογόνου. Επίσης η «Κ» αναφέρει ότι Ελλάδα και Κύπρος καθόρισαν στρατηγική για άμυνα και ασφάλεια στο Διακυβερνητικό Συμβούλιο στην Αθήνα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top