ΑΘΛΗΤΙΚΑ

O Mέσι ΞΕΣΠΑΣΕ και στην Μπαρτσελόνα… ΤΡΕΜΟΥΝ!

O Mέσι ΞΕΣΠΑΣΕ και στην Μπαρτσελόνα… ΤΡΕΜΟΥΝ!

Κόντρα στη μετριοπαθή στάση που κρατά γενικά, ο Λιονέλ Μέσι αποφάσισε εξοργισμένος να στραφεί δημόσια εναντίον του Ερίκ Αμπιντάλ και προκαλεί… τσουνάμι με ενδεχομένως ανυπολόγιστες συνέπειες: πολλοί τρέμουν ακόμα και το ενδεχόμενο αποχώρησης του!

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η ισπανική εφημερίδα «El Pais» είχε αποκαλύψει μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια που αφορά το συμβόλαιο του Αργεντινού σούπερ σταρ με τους Καταλανούς.

Η συνεργασία των δύο πλευρών ανανεώθηκε το 2017 με έναν όρο που ζήτησε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής: μπορεί να αποχωρήσει από τον σύλλογο όποτε το θελήσει, χωρίς να υπάρχει καμία δέσμευση ή να επιβάλλεται κάποια κύρωση.

Στο τέλος κάθε σεζόν, στις 30 κάθε Ιουνίου δηλαδή, ο Μέσι έχει το δικαίωμα να αποτελέσει παρελθόν από την Μπαρτσελόνα εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί. Για να γίνει αυτό δεν χρειάζεται κανένας να πληρώσει τη ρήτρα των 700 εκατομμυρίων ευρώ που υπάρχει στο συμβόλαιο, αλλά μπορεί να φύγει ελεύθερος.

Πάμε στο σήμερα… Για πρώτη φορά όλα αυτά τα χρόνια που είναι στους «μπλαουγκράνα» ο Αργεντινός βγαίνει δημόσια και στρέφεται εναντίον ενός ανθρώπου του συλλόγου προκαλώντας ένα πρωτοφανές «τσουνάμι» που μπορεί να φέρει ανυπολόγιστες ζημιές.

Ο Αμπιντάλ, αθλητικός διευθυντής, είπε ότι επί Βαλβέρδε κάποιοι παίκτες της ομάδας που δεν ήταν ικανοποιημένοι με τον προπονητή δεν δούλευαν όσο θα έπρεπε και ο Μέσι του απάντησε, με ανάρτηση που έκανε στο instagram, ότι θα πρέπει να πει ονόματα αντί να «δίνει» όλους τους παίκτες.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια για τον Μέσι, που πάντα επέλεγε να λύνει τα θέματα με ήπιο τρόπο και χωρίς να… ξεμπροστιάζει την ομάδα και για μια κρίση άνευ προηγουμένου για την Μπαρτσελόνα. Δεν είναι αγωνιστική (αν και υπάρχει κι αυτή με τον Κίκε Σετιέν να έχει… ξεμείνει με 16 παίκτες), αλλά μπορεί να προκαλέσει μεγάλο διχασμό στο εσωτερικό της ομάδας αν δεν υπάρξει άμεσα εκτόνωση.

Ωστόσο, το πρόβλημα για την Μπαρτσελόνα μπορεί να είναι μεγαλύτερο αν, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στην Ισπανία, ο Μέσι δεν αντέχει άλλο… Εκτιμάται ότι αυτή η δημόσια «έκρηξη» του γενικά πράου Αργεντινού, αυτή η αποφασιστική δήλωση δείχνει την οργή του για όσα συμβαίνουν στον σύλλογο τελευταία: κοινώς, το ποτήρι ξεχείλισε! Προφανώς, μάζευε πολλά καιρό τώρα.

Για παράδειγμα, όπως σημειώνει η καταλανική εφημερίδα «Sport», ο Μέσι είναι έξαλλος με τη διοίκηση για τη μη επιστροφή του Νεϊμάρ το περασμένο καλοκαίρι. Γενικά εμφανίζεται εξαιρετικά προβληματισμένος με τη μεταγραφική πολιτική του συλλόγου (επικεφαλής της αθλητικής διεύθυνσης είναι ο Αμπιντάλ) που μάλλον αποδυναμώνει αντί να ενισχύει την ομάδα.

Επιπλέον, ο Μέσι εμφανίζεται οργισμένος με τον άκομψο τρόπο με τον οποίο απομακρύνθηκε από τον πάγκο ο Βαλβέρδε. «Προσοχή, διότι ο Μέσι δεν αντέχει άλλο με τη στάση του συλλόγου και μια ρήξη μπορεί να συμβεί» γράφει χαρακτηριστικά η «Sport» θυμίζοντας εκείνο τον όρο στο συμβόλαιο του παίκτη. Και ο Ιούνιος πλησιάζει…

Αυτή η κρίση που καλείται να διαχειριστεί η Μπαρτσελόνα δεν έχει να κάνει μόνο με το σήμερα, με το να ηρεμήσουν τα πράγματα για τους παίκτες που αισθάνονται θιγμένοι από τις δηλώσεις του αθλητικού διευθυντή, αλλά κυρίως με το να μείνει ήρεμος ο Μέσι.

Εξάλλου, είναι ο αρχηγός. Και ο μοναδικός που μπορεί να αποφασίσει στις 30 Ιουνίου αν θα μείνει στην Μπαρτσελόνα ή αν θα αποχωρήσει. Και αυτό είναι που τρέμουν τώρα περισσότερο στην Μπαρτσελόνα, ακόμα και από την διάλυση.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top