ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ –ΑΓΩΓΗ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥ: Η Πολιτεία αρνείται να δώσει τα πρακτικά της επιτροπής Πική -Οι διωκτικές αρχές εξετάζουν 7 χρόνια μετά…

ΚΥΠΡΟΣ –ΑΓΩΓΗ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥ: Η Πολιτεία αρνείται να δώσει τα πρακτικά της επιτροπής Πική -Οι διωκτικές αρχές εξετάζουν 7 χρόνια μετά…

Η ίδια η Πολιτεία που δεσμεύεται κάθε τρεις και λίγο ότι θα αποζημιώσει τους κουρεμένους και θα δημιουργήσει ταμεία αποκατάστασής τους, ενεργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Στην προκειμένη περίπτωση, αρνείται να δώσει άδεια για κατάθεση των πρακτικών στο Δικαστήριο για σκοπούς αγωγής κουρεμένου καταθέτη που προσπαθεί να βρει το δίκαιο του.

Ο λόγος για την πρώτη ανά το Παγκύπριο υπόθεση που αφορά κούρεμα Κύπριου βιοπαλαιστή, ο οποίος έχασε τις καταθέσεις από κόπους μιας ολόκληρης ζωής το 2013

Η εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης συνεχίζεται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Ο βιοπαλαιστής, ο οποίος καταχώρησε την εν λόγω αγωγή, μετανάστευσε στην Αγγλία από 15 χρονών και εργαζόμενος νυχθημερόν, συγκέντρωσε όλες τις οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής και τις μετέφερε στην Κύπρο λίγο καιρό πριν το πρωτοφανές κούρεμα των καταθέσεων όταν πλέον είχε συνταξιοδοτηθεί.

Από πληροφόρηση που έχουμε, στο πλαίσιο της αγωγής που δικάζεται, έχουν γίνει προσπάθειες να κατατεθούν ως τεκμήριο τα πρακτικά της τριμελούς ερευνητικής επιτροπής Πική, η οποία συστάθηκε για να διαπιστωθούν οι λόγοι κατάρρευσης της Κυπριακής οικονομίας κατά το 2013.

Στην εν λόγω επιτροπή η διαδικασία της οποίας ήταν δημόσια, παρέλασαν διάφοροι αξιωματούχοι του Κράτους, συμπεριλαμβανομένων του νυν και τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και ακούστηκαν εκ του στόματος των όσων κατέθεσαν, γεγονότα που οδήγησαν την επιτροπή σε πόρισμα ότι το Κράτος και οι κρατικοί φορείς είχαν ευθύνη για την οικονομική και τραπεζική κατάρρευση του τόπου μας, που οδήγησε στο κούρεμα των καταθέσεων σε μια νύχτα.

Παρά το γεγονός ότι η επιτροπή κατέληξε σε σχετικό πόρισμα κατά τον Σεπτέμβριο του 2013 το οποίο παραδόθηκε στις διωκτικές αρχές για διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών αδικημάτων, το εν λόγω πόρισμα παραμένει εδώ και χρόνια στα συρτάρια, αναξιοποίητο.

Να θυμίσουμε ότι ο λόγος που συστάθηκε η επιτροπή ήταν για να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία που θα σύλλεγε για σκοπούς απονομής δικαιοσύνης.

Και ενώ όλα τα στοιχεία και τα πρακτικά της δημόσιας διαδικασίας είναι επίσημα καταγεγραμμένα, το Κρατικό αρχείο μετά από οδηγίες του Υπουργού Δικαιοσύνης και γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, αρνείται την κατάθεση των πρακτικών στο Δικαστήριο, μιας δημόσιας διαδικασίας η οποία ολοκληρώθηκε πριν 7 χρόνια, με την δικαιολογία ότι εξετάζεται ακόμα η πιθανότητα άσκησης ποινικών διώξεων.

Μετά από 7 ολόκληρα χρόνια, οι διωκτικές μας αρχές ακόμα εξετάζουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top