ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γι’ αυτό δεν πήραν ΕΕΕ οι δικαιούχοι μία ημέρα πριν κλείσουν οι τράπεζες για τις γιορτές του Πάσχα

Γι’ αυτό δεν πήραν ΕΕΕ οι δικαιούχοι μία ημέρα πριν κλείσουν οι τράπεζες για τις γιορτές του Πάσχα

Σε πρόβλημα στις διασυνδέσεις της Κεντρικής Τράπεζας με τα υποκαταστήματα των τραπεζών, οφείλεται η μη έγκαιρη καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, εξηγεί σήμερα το Υπουργείο Εργασίας, διευκρινίζοντας ότι από δικής του πλευράς, έγιναν όλες οι αναγκαίες εργασίες ώστε τα σχετικά ηλεκτρονικά αρχεία να σταλούν στην Κεντρική Τράπεζα έγκαιρα και τα εμβάσματα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) να κατατεθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι το πρωί της Πέμπτης.

Ειδικότερα, σε σημερινή ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στα πραγματικά γεγονότα για το θέμα που έχει προκύψει σε σχέση με τα εμβάσματα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, το Υπουργείο σημειώνει τα ακόλουθα:

(α) Το επίδομα του ΕΕΕ ήταν προγραμματισμένο να πληρωθεί, όπως κάθε μήνα, στις 16-18 του μηνός. Τόσο για δικαιούχους που ήταν ήδη εγκριμένοι και πληρώνονται κάθε μήνα, όσο και για δικαιούχους που πρόσφατα εγκρίθηκαν.

Λόγω των εορτών του Πάσχα, όπως αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αποφάσισε να πιέσει τις εσωτερικές διαδικασίες του Υπουργείου ώστε η πληρωμή να γίνει την Πέμπτη, 9 Απριλίου. ´Έγιναν όλες οι αναγκαίες εργασίες ώστε τα σχετικά ηλεκτρονικά αρχεία να σταλούν στην Κεντρική Τράπεζα έγκαιρα, με βάση τις διαδικασίες που εφαρμόζονται τους τελευταίους 6 μήνες χωρίς να έχει αντιμετωπισθεί κάποιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, τα αρχεία αυτά στάλθηκαν στην ΚΤΚ το πρωί της Τετάρτης, 8 Απριλίου και θα έπρεπε τα εμβάσματα να κατατεθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι το πρωί της Πέμπτης, ώστε μέχρι το κλείσιμο των ταμείων των Τραπεζών να γίνονταν αναλήψεις από τους δικαιούχους.

(β) “Δυστυχώς φαίνεται πως κάποιο πρόβλημα  στις διασυνδέσεις που καταλήγουν με την αποστολή των εμβασμάτων στις Τράπεζες, πρόβλημα εκτός του Υπουργείου, καθυστέρησε την ολοκλήρωση της εργασίας”, αναφέρει.

“Το πρόβλημα αυτό δεν μπορούσε είτε να προβλεφθεί, είτε να τύχει διαχείρισης από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Δεν έγινε από το Υπουργείο τίποτα λιγότερο από ότι χρειαζόταν να γίνει. Το πρόβλημα ήταν αιφνίδιο και εκτός του ελέγχου του Υπουργείου”, σημειώνει.

(γ) Μόλις εντοπίστηκε το πρόβλημα, μέσω τηλεφωνημάτων των πολιτών προς το Υπουργείο, έγιναν άμεσες και επίμονες ενέργειες από την ίδια την Υπουργό και όλους τους αρμόδιους Λειτουργούς των Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών προς το Σύνδεσμο Τραπεζών, τις Εμπορικές Τράπεζες και το Συνεργατισμό, ώστε να μειωθούν το ταχύτερο οι επιπτώσεις. Οι δικαιούχοι ΕΕΕ με λογαριασμούς στο Συνεργατισμό δεν φαίνεται να αντιμετώπισαν οποιοδήποτε πρόβλημα.

Όσοι είχαν λογαριασμούς σε κάποιες  Εμπορικές Τράπεζες δυστυχώς δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν στα ταμεία πριν να κλείσουν στις 1:30 μ.μ.

Όμως και σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, φαίνεται πως στις περισσότερες Τράπεζες τα εμβάσματα κατατέθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων ΕΕΕ και όσοι από αυτούς έχουν χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες μπορούν να κάνουν ανάληψη από τις ΑΤΜ ή να πληρώνουν για αγορές. Χωρίς να επιδιώκεται να υποτιμηθεί η δυσκολία έστω και ενός δικαιούχου, από το αιφνίδιο πρόβλημα που συνέβη εκτός του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, από ενημέρωση από τις Τράπεζες εκτιμάται ότι η μεγάλη πλειονότητα των δικαιούχων ΕΕΕ έχουν στην κατοχή τους κάρτες για αναλήψεις από ΑΤΜ ή για πληρωμές αγορών.

(δ) Τέλος το Υπουργείο αναφέρει ότι τα εμβάσματα για του πασχαλινό επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων πριν τη Μεγάλη Πέμπτη και όλοι οι δικαιούχοι το έλαβαν, αλλά κάποιοι φαίνεται πως δεν ασχολούνται με τέτοιες λεπτομέρειες, όταν θέλουν να παραπληροφορήσουν, και να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top