ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης: Μόνο το έμβασμα μας έκανε η Focus εάν ξέραμε τη σχέση του Βγενόπουλου δεν θα δεχόμασταν

Αναστασιάδης: Μόνο το έμβασμα μας έκανε η Focus εάν ξέραμε τη σχέση του Βγενόπουλου δεν θα δεχόμασταν

Από τις 500 χιλιάδες ευρώ της Focus, 50 χιλιάδες ευρώ πήγαν στον ΔΗΣΥ και τα υπόλοιπα σε ταξιδιωτικό γραφείο αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος.

Σε εκτενή αναφορά και αποκαλύψεις για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων προβαίνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε συνεντεύξεις που δημοσιεύουν σήμερα οι εφημερίδες «Καθημερινή» και «Πολίτης».

Όπως επισημαίνει, δεν υπάρχει κόμμα στην Κύπρο που δεν έπαιρνε χρηματοδότηση από ιδιώτες ούτε και επιχειρηματίας, που να μην έδινε αναλογικά, σε όλα τα κόμματα.

Για αντιμετώπιση του προβλήματος, σημειώνει, έχει κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, που περιλαμβάνει αυστηρούς κανόνες για τους ελέγχους στα οικονομικά των κομμάτων, το οποίο κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να ψηφίσουν.

Απαντώντας στις επικρίσεις για την χρηματοδότηση του ΔΗΣΥ με μισό εκατομμύριο Ευρώ από την Focus το 2008 όταν ο ίδιος ήταν πρόεδρος του κόμματος, ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρει ότι η εταιρεία αυτή έκανε απλώς το έμβασμα αυτού του ποσού, για την μεταφορά φοιτητών από το εξωτερικό, για τις προεδρικές εκλογές. Το ποσόν αυτό, ανέφερε, συγκεντρώθηκε από εισφορές εφοπλιστών και μόνο οι πενήντα χιλιάδες ευρώ προήλθαν από την Focus.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν διαπιστώθηκε ότι η Focus  είχε εμβάσει μισό εκατομμύριο ευρώ στον ΔΗΣΥ ο ίδιος ζήτησε με επιστολή  να μην γίνει η κατάθεση στα ταμεία του κόμματος. Κρατήθηκαν, πρόσθεσε, μόνο 50 χιλιάδες ευρώ και το υπόλοιπο ποσό (450χιλάδες) δόθηκε σε πλοιοδιαχειρίστρια εταιρεία στην Κύπρο για να πληρωθεί το ταξιδιωτικό γραφείο.

Αν γνωρίζαμε, τόνισε, τότε για την Focus και την σχέση της με τον Ανδρέα Βγενόπουλο δεν θα αποδεχόμαστε να γίνει, μέσω αυτής της εταιρείας, το έμβασμα.

Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση κατά πόσον, μετά τη επιστροφή των πενήντα χιλιάδων Ευρώ από τον ΔΗΣΥ, θα εισηγηθεί επιστροφή και του υπόλοιπου ποσού,  ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει ότι κακώς το κόμμα αποφάσισε ότι θα έπρεπε τα λεφτά να επιστραφούν στους καταθέτες της Λαϊκής. Το 2008, είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας από κανένα καταθέτη δεν αποστερούσαμε χρήματα. Δεν ήταν πρόσθεσε χρήματα της Λαϊκής αλλά φίλων του κόμματος,  για να ψηφίσουν Κύπριοι φοιτητές από το εξωτερικό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top