ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ΕΝΠ δήλωσε «παρών» – Έριξε τριάρα στον Ολυμπιακό και ανέβηκε… σκαλί!

Η ΕΝΠ δήλωσε «παρών» – Έριξε τριάρα στον Ολυμπιακό και ανέβηκε… σκαλί!

Μεγάλη και σημαντική νίκη πήρε η ΕΝΠ απέναντι στον Ολυμπιακό επικρατώντας του με 3-0 στο «Τάσος Μάρκου» στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (22η).

Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Τσέντομιρ Γιανέφσκι, πάει στους 22 βαθμούς, ανέβηκε στη 10η θέση και προσπέρασε τον Εθνικό Άχνας, ενώ άφησε «κολλημένο» τον Ολυμπιακό στους 24.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Σαντίκ που σημέιωσε δύο γκολ με πέναλτι στο 69′ και 90+2′). Ουντόζι στο 83′ το άλλο τέρμα που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Δοκάρι με τον Μπάλαζιτς για τους βυσσινί στο 55′.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ 

Η πρώτη φάση του αγώνα ήρθε στο 7′ για τους φιλοξενουμένους. Ο Βινίσιους έκανε το σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να καταλήγει έξω.

Στο 17′ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν. Ο Κουμής έκανε την ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή, σούταρε με την μπάλα να κοντράρει και τον Βελλίδη να μαζεύει.

Ο Ριέρα, στο 30′ έκανε το σουτ στην κίνηση με τον Ελλαδίτη τερματοφύλακα των μαυροπράσινων να βλέπει την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Οι βυσσινί συνέχισαν να είναι πιο απειλητικοί και στο 37′ ο Μπάλαζιτς μετά από εκτέλεση φάουλ έπιασε την κεφαλιά, με τον Βελλίδη να αποκρούει.

Έτσι, το στείρο 0-0, «έκλεισε» το πρώτο μέρος.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα έχασε η ΕΝΠ στο 55′. Ο Κουμής έβγαλε τη σέντρα, ο Μπάλαζιτς έκανε από κοντά το πλασέ με την μπάλα να χτυπά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ολυμπιακού.

Στο 67′ ο Βαρέλα μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, ανατράπηκε από τον Βινίσιους και ο Λούκας Σωτηρίου έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σαντίκ ευστοχώντας και ανοίγοντας το σκορ στο 68′ κάνοντας το 1-0.

Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου, στο 72′ έχασε ευκαιρία να ισοφαρίσει, ωστόσο ο Κλέιμαν μάζεψε σταθερά την κεφαλιά του Αζουλάο.

Έντεκα λεπτά αργότερα, στο 83′ η ομάδα του Τσέντομιρ Γιανέφσκι βρήκε εκ νέου στόχο. Ο Ριέρα εκτέλεσε το φάουλ και ο Ουντόζι που είχε περάσει ως αλλαγή, με κεφαλιά πέτυχε το 2-0.

Όμως, οι βυσσινί δεν σταμάτησαν εκεί και ο Σαντίκ στο 90+2′, μετά από πάσα του Ουντόζι, έκανε το σουτ και σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Με αυτή τη νίκη η ΕΝΠ πάει στους 22 βαθμούς, ανέβηκε στη 10η θέση και προσπέρασε τον Εθνικό Άχνας, αφήνοντας τον Ολυμπιακό στους 24.

ΕΝΠ (Γιανέφσκι): Kλέιμαν, Μουλαζίμης, Μπάλαζιτς, Μπαρμπόζα, Σταρόκιν, Μαϊσουράντζε, Ριέρα, Κουμής (69′ Ουντόζι), Βαρέλα (81′ Αγκίρι), Θεοδώρου, Σαντίκ (90+3′ Ανδρέου)

Στον πάγκο: Πέτρου, Ρουσιάς, Ροντρίγκες, Κολοκούδιας, Βαλλιάνος, Πυρίλλης

Oλυμπιακός (Χριστοδούλου): Βελλίδης, Κυριάκου (75′ Αγιτέ), Σαμπίνια, Νάνι, Κίκο, Βινίσιους (81′ Ακόστα), Οικονομίδης, Κα, Ψάλτης (60′ Κοφί), Αζουλάο, Ντουβεντρού

Στον πάγκο: Μπάιζα, Ανδρέου, Σωτηρίου, Παχίπης, Κάμπος, Μουκτάρης

Κίτρινες: Σαντίκ, Κουμής / Κυριάκου, Αζουλάο, Κίκο
Κόκκινες:

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
4ος Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ξάνθου Ανδρέας

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top