ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 185 αρνητικά δείγματα από τον κύκλο του 64χρονου –Εξέταζαν κατά τη διάρκεια της νύχτας

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 185 αρνητικά δείγματα από τον κύκλο του 64χρονου –Εξέταζαν κατά τη διάρκεια της νύχτας

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζή

Ο κ. Φυλακτού ανάφερε πως τα δείγματα αυτά, παραλήφθηκαν από τις επαφές του 64χρονου επαγγελματία υγείας, από τον επαγγελματικό και οικογενειακό κύκλο, ενώ εξετάστηκαν προληπτικά και κάποια άλλα δείγματα. Επιπλέον, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου είπε πως 33 από αυτά τα δείγματα εξετάστηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας.


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Πρόεδρος: Σε ζωντανή μετάδοση η Θεία Λειτουργία - Προσπάθεια για προβολή αγώνων σε ανοικτή ζώνη

Τόνισε επίσης, πως το Ινστιτούτο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας και σε συνεννόηση με την Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία σχετικά με ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με αρμόδιο λειτουργό του Υπουργείου Υγείας, τα δείγματα που παραλαμβάνονται είναι πάρα πολλά και συνεχώς θα προκύπτουν νεότερες εξελίξεις, σχετικά με τον αριθμό των δειγμάτων που εξετάζει το Ινστιτούτο.

Υπενθυμίζουμε πως, σύμφωνα με πληροφόρηση που λάβαμε την Τρίτη 10/3, ένα από τα αρνητικά δείγματα, ήταν ασθενής που νοσηλεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και ήρθε σε άμεση επαφή με τον 64χρονο επαγγελματία υγείας.

 Σε μια άλλη εξέλιξη εντός της ημέρας (Τετάρτη 11/3) αποφασίζεται πότε και αν θα αρθούν τα μέτρα που λήφθηκαν, σε σχέση με τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του  Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), Πάμπος Χαριλάου.

Υπενθυμίζεται ότι το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας παραμένει από την Τρίτη 10/3 κλειστό, ύστερα από τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού σε γιατρό της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαριλάου «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι νεότερο», για να σημειώσει ότι «εντός της ημέρας θα αποφασιστεί τι θα γίνει, σύμφωνα και με τις εισηγήσεις των ειδικών Λοιμωξιολόγων».

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να αναφέρει αν θα δοθεί παράταση στη 48ωρη αναστολή των λειτουργιών του νοσοκομείου, ο κ. Χαριλάου είπε ότι την απόφαση κατά πόσο απαιτείται τα μέτρα που έχουν ληφθεί να συνεχιστούν ή να αρθούν θα την λάβουν οι ειδικοί Λοιμωξιολόγοι της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας.

Σε σχέση με τις χειρουργικές επεμβάσεις ρουτίνας που έχουν ανασταλεί, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ ανέφερε πως έχει ξεκινήσει ο επαναπρογραμματισμός τους, ενώ για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών είπε ότι συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους, αφού δεν υπήρξε οποιοσδήποτε περιορισμός ούτε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ούτε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λεμεσού.

Διαβεβαίωσε ότι η απολύμανση ολοκληρώθηκε σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου, που πέρασε το επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ πρόσθεσε ότι οι  33 νοσηλευτές και οι 5 γιατροί, που εργάζονται στην Καρδιοχειρουργική Κλινική έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό, αν και τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους ήταν αρνητικά.

«Από τη πρώτη στιγμή δράσαμε άμεσα. Εντοπίστηκαν τα άτομα, τα οποία ήρθαν σε στενή επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα. Είχαν κληθεί και λήφθηκε δείγμα. Στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Γενετικής και τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Κάποιοι από αυτούς έχουν μπει σε αυτοπεριορισμό, όπως οι νοσηλευτές που εργάζονταν μέσα στην Καρδιοχειρουργική Μονάδα», είπε ο κ. Χαριλάου.

Αναφορικά στα μέτρα που λήφθηκαν για την Καρδιοχειρουργική Μονάδα, είπε ότι αυτά συνεχίζουν κανονικά, δηλαδή όπως είπε, «δεν δέχεται εισαγωγές μέχρι αυτή τη στιγμή και οι εσωτερικοί ασθενείς τυγχάνουν τα πρέπουσας ιατρικής φροντίδας και ανάλογα με την κλινική τους εικόνα και τη γενική τους κατάσταση σιγά σιγά θα αποδεσμεύονται μέχρι να περάσουν οι 14 ημέρες που απαιτεί το πρωτόκολλο».

Σε ό,τι αφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ανέφερε ότι ξεκίνησαν από σήμερα τα μέτρα, τα οποία έχουν ανακοινωθεί και ισχύουν για 48 ώρες.

Όπως σημείωσε ο κ. Χαριλάου τα μετρά για το Νοσοκομείο Λεμεσού θα επαναξιολογηθούν ανάλογα και με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top