ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ετήσια μείωση 3,2% στις συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών τον Μάρτιο

Ετήσια μείωση 3,2% στις συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών τον Μάρτιο

Μείωση 3,2% παρουσίασαν σε ετήσια βάση τον Μάρτιο του 2024 οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών στην Κύπρο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στις 108.200 τόνους.

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, πτώση σημειώθηκε στις προμήθειες πετρελαίου σε πλοία (-6,8%) καθώς και στις πωλήσεις βαρέος και ελαφρού μαζούτ (-32,9% έκαστο), ασφάλτου (-7,9%) και υγραερίου (-4,4%). Αντίθετα, αύξηση καταγράφηκε στις προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα (3,4%), καθώς και στις πωλήσεις κηροζίνης (21,6%), πετρελαίου θέρμανσης (10,4%), πετρελαίου κίνησης (0,9%) και βενζίνης (0,2%).

Όσον αφορά στις πωλήσεις από πρατήρια πετρελαιοειδών, αυτές παρουσίασαν οριακή αύξηση της τάξης του 0,4% στους 56.450 τόνους.

Οι πωλήσεις αμόλυβδης βενζίνης από τα πρατήρια ανήλθαν σε 26.794 τόνους, παρουσιάζοντας μικρή ετήσια άνοδο 0,3%, ενώ οι πωλήσεις πετρελαίου κίνησης υποχώρησαν σε 22.785 παρουσιάζοντας μείωση 2,2%. Σημειώνεται ότι ο μειωμένος συντελεστής φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα τερματίστηκε στο τέλος Μαρτίου.

Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2024, οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών κατά τον μήνα Μάρτιο 2024 σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο 2024 σημείωσαν πτώση 6,3%.

Ενδεικτικά, μειώθηκαν οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης (-17,8%) και ελαφρού μαζούτ (-43,0%) ενώ αυξήθηκαν οι προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα (17,8%) και οι πωλήσεις πετρελαίου κίνησης (10,1%) και βενζίνης (7,5%). Τα ολικά αποθέματα πετρελαιοειδών στο τέλος Μαρτίου 2024 αυξήθηκαν κατά 9,6% σε σχέση με το τέλος του προηγούμενου μήνα.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2024, οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών σημείωσαν άνοδο 0,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top